Робоча зустріч українських та угорських експертів проєкту TiszaMonitorNet

10-11 травня в Угорщині відбулась робоча зустріч партнерів спільного українсько-угорського проєкту HUSKROUA/1901/6.1/0016 «Створення транскордонної мережі моніторингу якості води в басейні Верхньої Тиси з подальшим розвитком і модернізацією спільної угорсько-української гідрографічної телеметричної системи (TiszaMonitorNet)».

Першого дня відбувся огляд автоматизованих станцій на р.Тиса та р.Тур, які будуть реконструйовані в рамках проєкту. Експерти оглянули станцією якості води в с. Тисабеч, гідрографічну мережу моніторингу польдера Тиса-Тур, станцію якості води, що будується в м.Вашарошнамень. Також відвідали центр протипаводкового захисту, виробничу базу управління.

Наступного дня відбулась робоча зустріч в залі переговорів Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства під час якої сторони обговорили питання подальших термінів впровадження проєкту, виконання запланованих заходів, потреби внесення змін до бюджету та плану закупівель,  способи реалізації забезпечення дольового внеску.

Координатор проєкту з угорської сторони Золтан Луцо розповів про будівництво станцій якості води, розміщення нових камер моніторингу в рамках проєкту, наочно продемонстрував роботу з уже існуючими системами моніторингу поверхневих вод в онлайн форматі, нічної зйомки, вимірювання швидкості течії.

Менеджер проєкту з української сторони Віктор Дуркот проінформував про результати та проблемні питання щодо подальшого впровадження проєкту.

Всі сторони відмітили важливість вчасного завершення етапів робіт з метою інтегрування даних транспортної мережі якості води для зменшення викидів парникових газів та забруднення річок.

Огляд автоматизованих станцій на р.Тиса та р.Тур

Огляд центру протипаводкового захисту

Диспетчерський центр  Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства

Довідково. 

Проєкт TiszaMonitorNet нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                                          

326 переглядів