Субвенція Ясінянської ТГ на виконання заходів проєкту TiszaMonitorNet

У рамках реалізації заходів проєкту «Створення транскордонної мережі моніторингу якості води в басейні Верхньої Тиси з подальшим розвитком і модернізацією спільної угорсько-української гідрографічної телеметричної системи» (TiszaMonitorNet) Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС) Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 та на виконання Грантового контракту № HUSKROUA/1901/6.1/0016 від 30.04.2021, у 2021 році було розпочато виконання будівельних робіт з Реконструкції та розширення існуючої мережі споруд для проведення гідрометеорологічних спостережень на річках та інших водних об’єктах (АІВС- Тиса2) (І черга будівництва).

З метою забезпечення продовження робіт та залучення до фінансування територіальних громад, БУВР Тиси звернулось з клопотаннями до територіальних громад, на території яких повинні будуватись гідрометеорологічні станції.

Першою відгукнулась Ясінянська територіальна громада, виділивши кошти, як субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету для виконання необхідних заходів поблизу смт. Ясіня (Драгобрат), а саме влаштування фундаменту для розміщення станції  з подальшим встановленням вимірювальних приладів.

Органи місцевого самоврядування розуміють важливість необхідності будівництва таких станцій на річках для можливості попередження ризиків затоплення.

Дякуємо за розуміння і співфінансування!

Довідково. 

Проєкт TiszaMonitorNet нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                                          

 

321 переглядів