Відбулась робоча зустріч експертів проєкту TiszaMonitorNet

У рамках реалізації проєкту Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сосусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 «Створення транскордонної мережі моніторингу якості води в басейні Верхньої Тиси з подальшим розвитком і модернізацією спільної угорсько-української гідрографічної телеметричної системи (TiszaMonitorNet)» 22-23 вересня 2021 року у місті Ніредьгаза (Угорщина) відбулась українсько-угорська робоча зустріч експертів.

В зустрічі взяли участь менеджер проєкту, начальник відділу експлуатації автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи “Тиса”(АІВС-Тиса) та геоінформаційних систем (ГІС) Віктор Дуркот та експерти БУВР Тиси  ̶  українська сторона, та менеджер проєкту в Угорщині Золтан Луцо з колегами.

В ході зустрічі було обговорено, що угорська сторона чекає закінчення тендерних процедур та їх переможця для проведення стартової конференції. Українська сторона повідомила про готовність до тендерних процедур по закупівлі камер відеомоніторингу стану водних об’єктів. Обговорено доцільність встановлення відеокамери в гирлі р.Вішеу. Дані з камер відеомоніторингу будуть закритими, але при необхідності могтимуть надаватись третій стороні.

Довідково. 

Проєкт TiszaMonitorNet нагороджений грантом Європейського Союзу в рамках впровадження Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом.

Більше про Програму: https://huskroua-cbc.eu/,  https://www.facebook.com/huskroua.cbc.

                                                          

 

 

570 переглядів