«Пластику не місце на березі річки» Тячівське та Мукачівське МУВГ відзначили Всесвітнього дня води

З метою відзначення на належному рівні Всесвітнього дня води, цьогорічна тема якого «Вода для всіх», привернення уваги мешканців Тячівського та Рахівського районів до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів та виховання екологічно свідомого мислення закарпатців.

Тячівське МУВГ організувало екологічну акцію за підтримки народного депутату України, Василя Васильовича Петьовки. Саме від підтримав ідею запропоновану працівниками Тячівського МУВГ.

Дана акція присвячена шанобливому ставленню до води,  саме тому ми залучили учнівську молодь Тячівської ОТГ.

З 4 по 21 березня між школами Тячівської ОТГ було оголошено конкурс на збір пластику з відповідним маркуванням.

Як саме збирання пластику, допоможе нам шанобливіше ставитися до води? Знаєте?

Дуже просто, ми би хотіли звернути Вашу увагу на береги річок, потічків та струмків. Що частенько ми там бачимо, саме так….. ПЛАСТИК, БАГАТО ПЛАСТИКУ.

І саме цікаве те, що цей пластик не падає з неба, як дощ, не витікає з під землі, як джерело, це ми з Вами принесли його…. Наші знайомі, чи родичі, чи навіть друзі…..

Саме ми з Вами можемо змінити ситуацію, Ви є наше майбутнє, і якщо Ви побачите проблему, то саме Ви зможете припинити це в майбутньому.

Пластик, який не перегниває десятиліттями, та в якому зберігались миючі засоби, чи засоби хімічного вжитку, несуть велику шкоду навколишньому середовищу. І всі про це добре знають, але чомусь продовжують і надалі зносити все сміття на береги річок, струмків та потічків.

Ми дуже надіємось на те, що чиста вода буде доступна для всіх, і саме Ви будете не байдужими в цій справі.

22 березня в  кінотеатрі ім. Т.Г.Шевченка, були проведені заходи з нагоди Дня Води та оголошено переможців екологічного конкурсу по збору пластику.

Учні ЗОШ №1 міста Тячів ім. Гренджі Донського, представили танець «Чиста вода та краса довкілля».

Саме ця школа й стала переможницею конкурсу зібравши найбільшу кількість пластику з відповідним маркуванням – 50,5 кг, та отримала в подарунок плазмовий телевізор.

2 та 3 місця розділили Загальноосвітня школа 1-3 ступенів №2 – 31 кг.

Загальноосвітня школа 1-3 ступенів Руське поле  – 40,5 кг.

Також в період з 18 по 22 березня 2019 року працівниками Мукачівського МУВГ проведено ряд заходів з  метою  привернення уваги мешканців до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів та виховання екологічного свідомого мислення школярів.

Проведено  ряд лекцій, конкурсів, занять для учнів загальноосвітніх шкіл міста та району, а саме:

  • в Мукачівській  спеціалізованій ЗОШ № 4 проведено заняття в ігровій формі з учнями 1-го класу;
  • в Лавківській ЗОШ І-ІІ ст.проведено лекцію на тему «Вода -основа життя»;
  • у вітрині Мукачівської міської бібліотеки для дітей протягом тижня діяла книжково-інформаційна виставка “Вода для життя”

  • управлінням направлено листи в Мукачівське міське та районне управління освіти, молоді та спорту, Свалявське управління освіти з проханням долучитися до святкування Всесвітнього дня води. В навчальних закладах міста та району запропоновано перегляд відеоролика «Річки України» про дбайливе ставлення до українських річок. Даний відеоролик виготовлено Держводагентством за сприяння Міністерства освіти і науки України з нагоди відзначення Всесвітнього дня води.
  • в рамках заходів з відзначення Всесвітнього дня води, з метою привернення уваги мешканців міста Мукачева до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів, Мукачівське МУВГ ініціювало проведення екологічної акції по благоустрою каналу Коропецький спільно з міськими комунальними підприємствами.

Мукачівське МУВГ    Тячівське МУВГ

771 переглядів