24-25 вересня 2007 року в м. Требішов, Словацька Республіка, відбулася І Нарада групи технічних експертів Словацько-Української Комісії з прикордонних вод

24-25 вересня 2007 року в м. Требішов, Словацька Республіка, відбулася І Нарада групи технічних експертів Словацько-Української Комісії з прикордонних вод.

Заступники Уповноважених Урядів обох Сторін обмінялися інформацією щодо виконаних та запланованих робіт на прикордонних водах. Сторони обговорили питання здійснення реконструкції правобережної дамби р. Тиса поблизу м.Чоп на українській території та стан підготовки проведення її реконструкції на словацькій території.

Важливим питанням на даній зустрічі також стало інформування словацькою Стороною української Сторони про стан реалізації проекту INTERREG A “Межибодрог”. У відповідності з цим проектом Сторони проаналізували хід будівництва підпірної споруди на р. Латориця в профілі Лелес. Словацька сторона внесла пропозицію щодо запропонованого технічного вирішення спорудження підпірної стінки, яка сприятиме значному поліпшенню обводнення прилеглої території басейну р. Латориці в період низької водності.

Українська Сторона на зустрічі повідомила словацьку Сторону про відсутність у неї будь-яких заперечень щодо будівництва підпірної споруди на р. Латориця і попросила словацьку Сторону представити їй комплект проектної документації, яка б містила оцінку підвищення рівнів води в басейні р. Латориця на українській території.

Учасники наради також розглянули стан будівництва каналізації з відведенням стоків на словацьку територію у зв’язку із здійсненням реконструкції КПП ” Ужгород ” на українсько-словацькому держкордоні.

Українські експерти ознайомились з технологічними механізмами, які використовуються в процесі експлуатації водогосподарських об’єктів.

Українські експерти ознайомились з технологічними механізмами, які використовуються в процесі експлуатації водогосподарських об’єктів.

За підсумками проведеної наради керівники делегацій Володимир Чіпак – заступник Уповноваженого Уряду України, та Владімір Кіндрат – керівник словацької групи технічних експертів з питань українсько-словацького співробітництва на прикордонних водах, підписали відповідний протокол.

282 переглядів