Робимо добру справу для планети: Година Землі 2016

Цієї суботи, 19 березня о 20:30 Ви можете віддати свій голос за планету Земля – вимкнувши світло лише на одну годину.

Мета акції – привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

У різних країнах організовано багато природоохоронних та екологічних товариств, проводиться ряд акцій та заходів по залученню уваги широкої громадськості до проблем природи та екології. Так виникла і організація WWF – Всесвітній фонд дикої природи, офіційна назва якої на даний момент World Wide Fund for Nature або «Всесвітній фонд природи». Ця організація спільно з австралійським виданням «The Sydney Morning Herald» наприкінці березня 2007-го року провела цікаву і показову екологічну акцію: близько 2100 компаній австралійського міста Сідней, а також понад 2,2 млн. його жителів вимкнули освітлення на одну годину. За цей час енергоспоживання міста скоротилось більше ніж на 10%, що в свою чергу сприяло і скороченню викидів вуглекислого газу в атмосферу. За підрахунками фахівців, ефект від акції був такий, що на той час нібито в місті на дорогах на 48 тисяч автомобілів стало менше. Цю акцію назвали «Година Землі». Ідея була хороша і прийняла щорічний характер, поширилася і стала популярною в багатьох країнах світу. Кампанія отримала надзвичайну популярність від першої акції 2007 року, коли в ній взяло участь лише одне місто, і до тепер, коли беруть участь 7000 міст із 172 країн світу, зараз вже понад 2 мільярдів людей всього світу бажають щось конкретно зробити для захисту навколишнього середовища. Час проведення акції погоджено і початок цієї години вибрано на 20 годин 30 хвилин в кожну останню суботу березня.

Є і скептики подібних акцій, які стверджують безглуздість скорочення споживання електроенергії всього на одну годину. Мовляв реактори і генератори промислових електростанцій проблематично зупинити за одну годину, а відповідно і скорочення викидів парникових газів від їх роботи досить умовні і не відповідають заявам екологів, як наслідок акція швидше носить символічний характер. Але навіть вони не заперечують необхідність залучення уваги до екологічних проблем, а це один із дієвих способів, до того ж і економія дорогої електроенергії, а за час акції кінцевий споживач може заощадити до 0,5 кВт спожитої електрики, що благотворно позначиться на його бюджеті. В умовах економічної кризи це дуже актуально.

Символічний акт всесвітнього єднання перед загрозою однієї з найважливіших проблем сучасності закликає господарства та комерційні установи на знак солідарності вимкнути необов’язкове освітлення та електричні прилади терміном “одна година”, щоб заохочувати людство до протидій змінам клімату.

Натхнення однієї години, що є символом природоохоронного руху по всьому світу, дає нам сили діяти протягом року – берегти природні ресурси, сортувати сміття, підтримувати екологічні проекти і багато іншого. Як океан з крапель, з невеликих щоденних дій складаються рішення екологічних проблем. Разом ми змінимо світ! Ви з нами?

БУВР Тиса запрошує всіх громадян приєднатися в суботу до акції «Година Землі».

Година Землі 2016: тут.

Історія Години Землі: тут.

Як можна долучитися до Години Землі: тут.

Кожен з нас може зробити свій внесок, та разом ми можемо чимало. Такий простий вчинок може мати значні результати у спонуканні людської спільноти до змін. Використовуй свою силу щодня, щоб жити у гармонії з природою! Вимикай світло, вмикай свою силу!

 

 

 

635 переглядів