Проведений спільний українсько-угорсько-словацький огляд берегової лінії русла ріки Тиси від м. Вилок до м. Чоп

29-30 серпня 2007 року група експертів водного господарства області у складі Чіпака В.П. – начальник Закарпатського облводгоспу, Козлюка М.Ф. – начальник Берегівського МУВГ, Івегеша В.В. – начальник Ужгородського МУВГ, Керечана Д.М. – заступник начальника Виноградівського МУВГ разом з своїми угорськими колегами провела спільний огляд берегової лінії русла р. Тиса від створу Вилок / Тисабеч до м. Вашарошнамень з обох боків українсько-угорського держкордону.

Згодом до українських та угорських експертів приєдналися словацькі експерти з м. Кошіце, які на кораблі здійснили спільний огляд берего-вої лінії русла р. Тиси від м. Вашарошнамень (Угорщина) до м. Чоп (Україна) і завершили його на стику трьох кордонів України, Угорщини і Словаччини поблизу населеного пункту Соломоново Ужгородського району.

Учасники спільного огляду констатували, що берегова лінія русла р. Тиси по обидва її боки залишається у задовільному стані. На всій протяжності українсько-угорського держкордону на лівому березі р. Тиси встановлені кілометрові знаки берегової обстановки.

Під час проведення огляду берегової лінії русла р. Тиси експерти Сторін визнали за необхідне прискорити виконання робіт українською Стороною по забору піщаних наносів поблизу населеного пункту Есень в Ужгородському районі та здійснити розчистку від сміття і деревно-чагарникової рослинності підмостових переходів в зоні автодорожнього мосту в м. Чоп та залізничного мосту поблизу с. Соловка Ужгородського району.

Сторони констатували, що їм необхідно здійснити додаткові заходи по видаленню рештків дерев з русла р. Тиси, повалених під час повеней, по обидва боки українсько-угорського держкордону.

315 переглядів