Закарпатський облводгосп розпочав реалізацію нового проекту INTERREG III B CADSES/ТАСІS

Закарпатський облводгосп уже декілька років поспіль успішно бере участь в реалізації міжнародних проектів та фінансових Програм Європейського Союзу.

19 липня цього року на базі Закарпатського облводгоспу проводився Стартовий семінар з реалізації нового проекту “Покращення системи управління паводками”, діяльність якого буде зосереджена в Закарпатській області, у басейні річок Уж та Латориця. Загальна мета даного проекту є зменшення шкоди від паводків та підвищення ефективності управління паводками за допомогою покращення прийняття рішень та вдосконалення засобів координації як на місцевому, регіональному, так і на прикордонному рівнях в басейнах річок Уж і Латориця.

У роботі семінару взяли участь представники Ужгородської міської ради, Ужгородської райдержадміністрації та партнери проекту.

Партнерами проекту виступають Закарпатський Гідрометеорологічний Центр, Державне підприємство “Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів Закарпатської області”, Словацьке підприємство водного господарства та Словацький гідрометеорологічний інститут. Партнери добре знають один одного завдяки багаторічному співробітництву в галузі водного господарства; вони не раз вирішували спільні проблеми управління паводками в Словаччині та на Україні, який стартував у 2000 році і є хорошим прикладом співпраці.

Керівником проекту є Олег Кисіль, затверджений Представництвом Європейської Комісії в Україні, який ознайомив присутніх із змістом, цілями, цільовими групами проекту і коротко із запланованими заходами проекту.

Учасники семінару обговорили графік виконання запланованих заходів проекту, розподілили обов’язки між партнерами, визначили склад та завдання Робочих груп і обговорили зміст партнерських угод, які були згодом підписані.

Слід зазначити, що одним із важливих напрямків роботи, передбачених проектом, буде сприяння прикордонному співробітництву між організаціями водного господарства та гідрометеорологічними організаціями на басейновому принципі. Проект покращить співробітництво між установами, які займаються прогнозуванням і управлінням паводками на регіональному та національному рівнях.

Крім того, проект сприятиме зменшенню паводкових втрат, стабілізації екологічної ситуації в регіоні та зменшить аварійні забруднення під час паводку. Також проект має підтримку громадськості, оскільки проблема протипаводкового захисту є дуже актуальною на сьогоднішній день та життєво необхідною в області і потребує взаємного рішення прибережних країн.

В результаті Стартового семінару було визначено роботу, яку необхідно здійснити протягом одного року, і було успішно розпочато реалізацію Проекту.

635 переглядів