Гідро-екологічна ситуація на меліоративних каналах станом на 17 липня 2007 року.

З метою попередження можливого замору риби в меліоративних каналах в зв’язку з спекотною погодою та літньою меженню, лабораторією Закарпатського облводгоспу 16 липня 2007 р. відібрані проби води для визначення вмісту розчиненого кисню у водоймах.

За результатами проведених аналізів концентрація розчиненого кисню в більшості меліоративних каналах не нижче гранично-допустимої концентрації (не менше 6 мг О2 /дм3) , крім каналу Верке (м. Берегово) та Н. Сернянський ( с. Батєво Берегівського району).

Закарпатський облводгосп оперативно здійснив заходи щодо покращення гідролого-меліоративної ситуації на меліоративних каналах та запобіганню замору риби. Для накопичування води в міжгосподарських магістральних каналах завчасно були закриті шлюзи регулятори, призупинена робота насосних станцій по перекачці води з польдерних систем, на водосховищах заакумульовано 14,6 млн. м3 води.

З 22.05.2007 року для покращення водно-екологічного стану осушених угідь Берегівської меліоративної системи запущено в роботу один агрегат насосної станції № 21 БОС в с. Саловка Ужгородського району для перекачування води з р. Тиси і обводнення основних магістральних каналів цієї осушувальної системи., що дало змогу підняти рівень води в каналах на 40-60 см., і таким чином покращити водно-фізичні властивості ґрунтів та водно-екологічну ситуацію на даній території.

16 липня 2007 р. Берегівським МУВГ для збільшення подачі води в канал Верке піднятий шлюз на р. Боржава, внаслідок чого протягом доби рівень води в каналі збільшився на 10 см.

Контроль за вмістом розчиненого кисню в меліоративних каналах та гідрологічною ситуацією на водотоках області продовжується.

343 переглядів