Вирішення протипаводкових проблем в с.Дубрівка

22 лютого Ужгородське МУВГ прийняло участь у виїзній комісіїУжгородської РДА під головуванням першого заступника Гармовдій О. в с.Дубрівка Ужгородського району. Відповідно до листа Дубрівської сільської ради 20.01.2016 року №20/02-19 та чисельні звернення громадян населеного пункту с.Дубрівка, внаслідок проходження високих рівнів води на р.Стара в населеному пункті, виникла складна ситуація щодо постійного підтоплення паводковими водами р.Веля дворогосподарства та сільськогосподарських угідь в с.Дубрівка.

В 2009 році був розроблений проект відділом комплексного проектування БУВР Тиси «Закарпаттяводпроект»: Реконструкція водозахисних споруд р.Стара біля с.Дубрівка Ужгородського району.Проектом передбачено, влаштування водозахисної дамби по довженні 1848 м із одночасним регулюванням русла річок Веля та Стара загальною довжиною 2,435 м. Відведення вод місцевого стоку пропонується через трубчасті водовипуску та відкачка води за допомогою пересувної насосної станції СНВ (Д) 200-100, продуктивність якої складає 900 м3 /год.У зв’язку з поетапним вирішенням питання фінансування будівельних робіт, комісія прийняла рішення виконувати будівельно-вантажні роботи по пусковим комплексам.

Для вирішення питання щодо виділення коштів для проведення заходів протипаводкового захисту с.Дубрівка Ужгородського району, Ужгородська РДА  буде звертатися по виділенню коштів з резервного фонду обласного бюджету.

БУВР Тиси спільно з облдержадміністрацією в даний час опрацьовують питання щодо фінансування робіт з розчистки русла р.Страра на цій ділянці для захисту сільськогосподарських угідь за рахунок коштів  обласного бюджету які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Ужгородське МУВГ

551 переглядів