Канал Верке – як живий організм потребує постійного оздоровлення

Закарпатський облводгосп уже неодноразово висвітлював проблемні питання, пов’язані із забрудненням русла каналу Верке, яке проходить через місто Берегово.

Нарешті настали зрушення і почалися практичні дії щодо приведення в порядок цього штучного водотоку, побудованого для обводнення міста і району ще в кінці минулого століття.

Нещодавно було завершено проведення робіт з очищення каналу Верке в межах міста Берегово від районної лікарні до шлюза ПК 182+20 (ТОВ “Радгосп-завод Берегівський”). Основні види робіт виконувалися працівниками Берегівського МУВГ.

Спочатку потрібно було провести певні підготовчі роботи. До прикладу перед початком робіт з розчистки русла каналу від ресторану “Пачірта” до спортбази “Закарпаття” по сухому відкосу було вирито траншею, щоб при розчистці намул знову не потрапляв у канал. Ці роботи були здійснені екскаватором “Драглайн” .

Розчистку каналу від транспортного мосту біля райлікарні до ресторану “Білий камінь” проводили екскаватором ЭО-2621, для чого в ремонтній майстерні було виготовлено спеціальний пристрій для розчистки каналу в кам’яному кріпленні.

В ході проведення розчистки каналу Верке в межах міста, працівники Берегівського МУВГ стикалися з деякими проблемами, а саме – неможливо в деяких місцях очистити канал механічним способом – немає під’їзного шляху.

Для організації цієї роботи задіяна Берегівська міська рада. Були залучені місцеві підприємці і в недоступних місцях канал було розчищено вручну.

339 переглядів