Анонс заходів, що планується провести найближчим часом в рамках реалізації проекту

12-13 червня 2007 року відбудеться поїздка до партнера проекту Верхнє-Тисайської дирекції охорони довкілля і водних справ Угорщини з метою ознайомлення з будівництвом протипаводкових споруд на території діяльності двох Дирекцій охорони довкілля і водних справ – Верхнє-Тисайської та Північної. В поїздці приймуть участь партнери і експерти проекту, представники Закарпатського облводгоспу, міжрайонних управлінь водного господарства, підрядних будівельних організацій області. Огляд включатиме великомасштабне будівництво польдеру біля с.Ціганд, який є одним з елементів угорської довгострокової програми Плану Вашаргелі. Цікаво і корисно буде українським спеціалістам ознайомитися також з особливостями будівництва верхнє-тисайських дамб, які облаштовані твердим покриттям, що дозволяє використовувати їх багатофункціонально – як для протипаводкових цілей, так і для розвитку туристичної мережі вело доріжок.

15 червня 2007 року планується проведення семінару в с.Варієво (пл. Варошдерег, 11, приміщення сільської ради) з інформування громадськості, на якому буде ознайомлено представників Берегівської райдержадміністрації, голів сільських рад Берегівського району – сіл Варієво, Бадалово, Грабарово, Свобода, Бене, Четфалва, Оросієво, Квасово, Боржава, депутатів і жителів с. Варієво із заходами протипаводкового захисту в басейні р.Боржава, Берегівської меліоративної системи та ходом реалізації проекту.

Триває розпочате у травні 2007 року анкетування в населених пунктах Іршавського, Берегівського і Свалявського районів з метою визначення рівня обізнаності населення з питань проведення протипаводкових заходів, усвідомлення екологічних проблем річки поблизу населеного пункту, бачення перспективного розвитку рідного краю, причин виникнення та вирішення вищезгаданих проблем. Потім інформація анкетування буде узагальнена і використана у діяльності Робочих груп проекту.

589 переглядів