Ремонтно-налагоджувальні роботи на ретрансляторі системи Плай

Спеціалістами відділу експлуатації системи АІВС «Тиса» було проведено ремонтно-налагоджувальні роботи на ретрансляторі системи Плай. Даний ретранслятор відповідає за роботу та передавання даних з автоматизованих станцій у басейні річки Латориця.

Система АІВС «Тиса» є унікальною і експлуатується зусиллями двох держав – України і Угорщини. Забезпечує своєчасне попередження про загрози паводкової небезпеки, дає можливість здійснювати моделювання паводкових ситуацій і прийняття відповідних ефективних управлінських рішень.

Спеціалісти відділу експлуатації АІВС «Тиса» ведуть контроль в реальному часі за гідрометеорологічною ситуацією на водних об’єктах в басейні р.Тиса за допомогою 50 автоматизованих вимірювальних станцій (30 з них – гідрометеорологічні, 13 – метеорологічні, 1 – контролю якості води в м.Тячів, 4 – моніторингу роботи насосних станцій, 2 – моніторингу роботи шлюзів). Передавання даних від автоматизованих гідрометеорологічних станцій забезпечують різні типи зв’язку: 30 станцій використовують безпосередній радіозв’язок з центром збору та обробки інформації БУВР Тиса, 20 станцій використовують дані, що передаються за допомогою супутникового зв’язку. Також введена в дію радіорелейна лінія, яка дала можливість створення надійного швидкісного каналу передачі даних між центром збору і обробки інформації АІВС «Тиса» та міжрайонними управліннями водного господарства для збору і розповсюдження оперативних даних під час паводків, а також для збільшення ефективності робіт по протипаводковому захисту.

358 переглядів