Наші заплави стали чистішими

Останніми тижнями всі міжрайонні управління Закарпатського облводгоспу долучилися до реалізації розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 3 квітня 2006 року №201 “Про щорічне проведення на території області Всеукраїнської акції “Зелений паросток майбутнього” і наказу облводгоспу №20 від 12 квітня 2007року. Слід відмітити широку організаційну і практичну роботу щодо проведення цих робіт працівниками Ужгородського МУВГ.

Оглядачами Перечинської дільниці спільно з учнями школи с.Сімер, в кількості 165 чоловік, при підтримці заступника сільського голови Шоляка В.В., була поведена очистка правобережної та лівобережної дамби р.Тур’я від ПЕТ-пляшок та побутового сміття в с.Сімер, Перечинського району. Також водниками спільно з школярами 5-11 класів НВК “Гармонія” м. Ужгород (70 чоловік) та школярами 5-9 класів школи с. Оноківці (65 чоловік) була поведена очистка правого та лівого берегів р. Уж від побутового сміття, починаючи від с.Оноківці до автодорожного мосту в с. Оріховиця та очищення прибережної захисної смуги потічка Оріховецький.

Між селами Сіль та Забрідь В.Березнянського району була проведена очистка від побутового сміття правобережної та лівобережної захисної смуги р.Уж, до роботи залучались 12 місцевих школярів.

Для роботи Ужгородським МУВГ були надані мішки для збору сміття та вантажний автомобіль. Всього дітьми і оглядачами Перечинської дільниці було очищено 3,4 км дамби та вивезено 12 вантажних автомобілів сміття.

Тривають роботи оглядачів Ужгородського МУВГ по розчистці каналу МК-I поблизу с. Сторожниця Ужгородського району від чагарнику та побутового сміття.

Слід відмітити активність громади у проведенні цих робіт. За власні кошти працівники Перечинської дільниці та голова сільської ради с.Сімер Вільчинський М.Д. організували морозиво та солодкі напої для школярів. Ще потрібно назвати сільського голову с.Оріховиця Дмитрука В.П. та допомогу приватних підприємців с.Оноківці. На добровільних засадах начальник полігону капітан Маргук В.Г. дав у розпорядження польову кухню військової частини А1556 м.Мукачево, яка дислокується в с.Оріховиця, чим було забезпечено харчування. Звичайно, не обійшлося без призів та грамот для найактивніших юних природоохоронців.

В результаті цих заходів прибережні смуги, заплави та русла мальовничих потічків позбулися побутового сміття. Такі заходи сприяють формуванню у юних громадян і дорослих шанобливого ставлення до природних цінностей.

Було б відрадно, якби не було потреби в організації таких заходів, а любителі відпочинку на природі, поважаючи себе і красу довкілля, вели б себе більш свідомо, прибираючи за собою сміття.

310 переглядів