27 березня 2007 року в смт. Солотвино Тячівського району відбулась українсько-румунська зустріч експертів з проблем гідрографічного басейну р. Тиса.

Українську делегацію на цій зустрічі очолював Володимир Чіпак – керівник робочої групи з проблем гідрографічного басейну р. Тиса, румунську делегацію відповідно Раду Фаркаш – керівник робочої групи по гідрографічному басейну р. Тиса з Румунської Сторони.

Учасники зустрічі обговорили ряд актуальних питань українсько-румунського співробітництва на прикордонних водах, які мають взаємний інтерес.

Зокрема, Сторони поінформували одна одну про будівництво водогосподарських об’єктів, що здійснюватиметься в 2007 році на прикордонних територіях обох країн басейну р. Тиси та погодились всебічно сприяти їх організації.

Учасники зустрічі обговорили також питання проведення робіт по нівелюванню поперечних перерізів русла р. Тиса на спільних прикордонних ділянках в Рахівському і Тячівському районах.

Сторони погодились в поточному році продовжити роботи з розчистки ру-сла р. Тиси під історичним мостом Солотвино – Сігет Мармацієй як з укра-їнського, так і з румунського боків.

Під час зустрічі Українська Сторона передала Румунській Стороні відповідно до пункту 5 Протоколу зустрічі експертів робочих груп з проблем гід-рографічного басейну р. Тиса від 19-20 жовтня 2006 року гідравлічні розрахунки пропускної спроможності історичного мосту в смт. Солотвино, виконані проектним інститутом “Львівдіпроводгосп”.

Крім питань протипаводкового захисту на зустрічі Сторони також обговорили питання щодо можливості розробки спільних проектів за рахунок коштів Європейської Комісії в рамках Програми Добросусідства Румунія-Україна.

За результатами зустрічі керівники делегацій обох Сторін підписали відпо-відний Протокол.

254 переглядів