Робочий візит заступника Державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини

13 січня, голова облради Михайло Рівіс зустрівся із заступником Державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ (МЗЕЗС) Угорщини Жолтом Чутора та провів ділові перемовини.

Супроводжували високого гостя члени угорської делегації: Лорант Балла – керівник Секретаріату заступника Державного секретаря, Віктор Седеркені – начальник відділу Міністерства, а також Йожеф Бугайла – Генеральний консул Угорщини в м.Ужгород, Ендре Саліпскі – Генеральний консул Угорщини в м.Берегово, Ласло Відо – заступник Генерального консула ГК Угорщини в м.Ужгород та ін.

У перемовинах взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто, голова обласної ради VІ скликання Володимир Чубірко та ін.

У ході зустрічі йшлося про поглиблене співробітництво прикордонних регіонів двох братніх країн, пошук нових партнерів у Європі для вирішення питань, які тривожать наші самоврядні громади, а також сприяння у формуванні їх позитивного іміджу на міжнародному рівні.

Влада Закарпаття готується до підписання Програми розвитку співробітництва між Закарпатською областю та областю Боршод-Абауй-Земплен на 2016-2017 роки (в рамках Угоди про співробітництво між Закарпатською обласною радою та самоврядуванням Боршод-Абауй-Земплен від 28 вересня 2011 року). Вона передбачає конкретні завдання і проведення низки заходів у сфері економіки, туризму, охорони здоров’я, освіти, культури, екології; співпрацю в галузі охорони навколишнього середовища, спільного управління водним басейном р.Тиса, водного господарства та протипаводкового захисту, активну участь двох регіонів у програмах ЄС тощо.

На квітневій зустрічі у м. Сольнок також планується підписання масштабної Угоди про співробітництво територіальних органів місцевого самоврядування в басейні р. Тиса (за участі 12 регіонів 5-ти країн), яка передбачає посилення економічної ролі шляхом ініціювання і реалізації конкретних економічних, транспортних, екологічних, водогосподарських та інфраструктурних проектів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело інформації: прес-служба Закарпатської облради

 

361 переглядів