27 лютого 2007 року в Словаччині була проведена трьохстороння зустріч водників України, Угорщини і Словаччини з питань водного господарства на прикордонних водах

27 лютого 2007 року в м. Земплінській Шираві, Словаччина відбулася робоча зустріч Заступників Уповноважених Урядів України, Словацької та Угорської Республік з питань водного господарства на прикордонних водах. Словацьку делегацію очолював Уповноважений Уряду Словацької Республіки Маріан Супек, Угорську делегацію – Заступник Уповноваженого Уряду Угорської Республіки на прикордонних водах з Словацькою Республікою Коромпай Андраш, українську делегацію – Заступник Уповноваженого Уряду України Володимир Чіпак.

Предметом обговорення даної зустрічі було питання реконструкції правобережної дамби р.Тиса на ділянці Соловка-Соломоново, її узгодження на стику трьох кордонів. В ході зустрічі Сторони інформували одна одну про сучасний стан протипаводкового захисту на р. Тиса на території, що охоплює три країни, зокрема, Українська Сторона детально інформувала про хід реконструкції правобережної дамби р.Тиса на ділянці Соловка-Соломоново.

В результаті зустрічі Сторони підписали пам’ятну записку та домовились в березні 2007 року провести зустрічі робочих груп з питань гідрометеорології та протипаводкового захисту за участю експертів трьох країн для визначення методики проведення розрахункових рівнів води на стику трьох кордонів та кінцевого погодження параметрів водозахисної дамби.

309 переглядів