Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 17 год. 12 січня 2016 р.

Протягом другої половини дня 12 січня опади по області припинилися, денні температури утримуються на показниках + 4+70 тепла.

За даними АІВС «Тиса»  у верхів’ях та середніх течіях приток сформувались і  пройшли максимальні рівні з досягненням у верхів’ях І ступеню захисту (вода в корінних берегах), а у середніх течіях річок – з досягненням та перевищенням ІІ ступеню захисту – вихід води на заплави, підтоплення заплавних сільгоспугідь та заплавних частин автодоріг.

З метою попередження переливу правобережної дамби р.Боржава в понижених місцях в районі ур.Гучало с.В.Комяти Виноградівського району, аварійною бригадою Виноградівського МУВГ у складі 22 чоловік укладено мішки з піском на дамбу по довжині 100 м.

О 13 год. в с.Великі Ком’яти Виноградівського району паводковими водами р.Боржави відбувся розмив лівобережного обвалування на 500 м нижче автодорожнього мосту В.Ком’яти-Сільце, підтоплено 15 дворогосподарств. Для скиду води та попередження подальшого підтоплення дворогосподарств частини села прийнято рішення щодо відведення (спрямування) води  на сільгоспугіддя через правобережний вал ріки Боржави нижче ткацької фабрики. Задіяні аварійні бригади Виноградівського МУВГ та місцевої ради загальною кількістю 20 чоловік та навантажувач.

Місцевим стоком в м.Рахів частково підтоплено вул.Комарова. Підрозділ ДСНС проводить відкачування води з підтоплених 6 дворогосподарств, а комунальні служби міста – розчистку захаращених стічних канав.

В результаті різкого підйому води та звалу водяного потоку на лівий корінний берег р.Лужанка, відбувся частковий розмив автодороги комунальної власності в урочищі «Пригід» в с.Широкий Луг Тячівського р-ну.

Внаслідок підтоплення водозабора в м.Перечин, органами самоврядування та ДСНС здійснюється підвіз питної води.

 

357 переглядів