Говорили про стан паводкової ситуації в районі

У зв’язку із сильними опадами дощу на минулих вихідних у неділю, 10 січня, відбулося позачергове засідання районного штабу з питань запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації і пожежі. Участь у засіданні взяв і голова райдержадміністрації Олександр Горін.
Відтак, про стан паводкової ситуації в районі інформували начальник відділу з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Химинець,  начальник ДПРЧ № 5 Іршавського РВ УДСНС України у Закарпатській області – Козар Д.В., начальник Іршавської дільниці Берегівського МУВГ – Скраль П.І. та начальник гірського пошуково-рятувального відділення м. Іршава АРЗСП УДСНС України в Закарпатській області   – Лисовський В.В.
Петро Іванович повідомив, що станом на 10.01.2016 року рівень води в р. Боржава:
с. Довге – 1,82 м. (критичний рівень 5,8 м).
с. В. Розтока – є загроза виникнення льодового затору
р. Синявка в м. Іршава знаходиться в межах берегів, в районі шлюзу є загроза виникнення льодового затору.
р. Іршавка в с. Сільце  в районі пекарні (уверх по течії) утворився льодовий затор довжиною до 500 метрів, біля автодорожнього мосту рівень води – 1,5 (критичний 4,0 м).
Потім прозвучала інформація про ситуацію в м. Іршава, зокрема по вул. Мічуріна підтоплено підвал житлового будинку, але ситуація контрольована. В с. Кам’янське пройшов вилив води на централну дорогу, вода товщиною 10-15 см., шириною до 150 м. перетікає через дорогу. На р. Синявка в м. Іршава, (в районі шлюзу) уверх по течії утворився льодовий затор довжиною до 100 метрів.
В результаті обговорення було прийнято рішення проводити моніторинг щодо: підйому рівня води та стану льодоставу в річках району, приймати міри по врегулюванню загрозливої ситуації для забезпечення безпеки мешканців району, про що регулярно інформувати штаб. Фахівцям Іршавського РВ УДСНС, фахівцям ГПРВ м. Іршава АРЗСП УДСНС України в Закарпатській області бути готовими до ліквідації наслідків паводкової ситуації, пропуску льодоходу та, при необхідності, до проведення аварійно-рятувальних робіт.

Джерело інформації: http://www.irda.gov.ua

 

375 переглядів