Інформація про проведення Українсько-Словацької зустрічі

25 січня 2007 року в м. Чоп відбулась позачергова зустріч заступників Уповноважених Уряду України та Уряду Словацької Республіки і експертів Сторін з питань водного господарства на прикордонних водах щодо виконання реконструкції правобережної дамби р.Тиси на ділянці Саловка-Соломоново. В роботі зустрічі прийняли участь:

Від української Сторони:

Володимир Чіпак – Заступник Уповноваженого Уряду України

Олег Кисіль – Керівник робочої групи з протипаводкового захисту

Орест Іваницький – Експерт

Василь Івегеш – Експерт

Олександр Романишин – Головний інженер ВАТ “Укрводпроект”, експерт

Від словацької Сторони:

Алеш Мазач – Заступник Уповноваженого Уряду Словацької Республіки

Владімір Кундрат – Експерт

Маріан Міщик – Керівник робочої групи з протипаводкового захисту

Отокар Грабовський – Керівник проектної організації, експерт

Під час зустрічі Українська Cторона інформувала Cловацьку Cторону про те, що у відповідності до погоджених планів в 2006 році була реконструйована правобережна дамба на р.Тиса на ділянці Саловка-Соломоново. Однак, роботи на об’єкті не завершені, в зв’язку з чим вони будуть продовжені.

Згідно з програмою, учасники зустрічі здійснили огляд будівництва правобережної водозахисної дамби р. Тиса на українській території Саловка – Соломоново (I-VI пускові комплекси) та ділянки її перетину з українсько-угорським і українсько-словацьким держкордонами.

Українська Сторона детально поінформувала Словацьку Сторону про основні параметри проекту, проблеми, які пов‘язані із забезпеченням протипаводкового захисту населення і прикордонних територій в межах українсько-словацького держкордону. При цьому особлива увага приділялась захисту Чопського залізнично-транспортного вузла та розміщених поблизу сільських населених пунктів. Було відзначено, що стосовно висотних відміток реконструкції, гребінь дамби прийнятий на рівні розрахункового паводку 0,5 % забезпеченості + 1 м.

На зустрічі Словацькій Стороні було передано робочий проект “Реконструкція правобережної дамби р. Тиса на ділянці Саловка – Соломоново Ужгородського району Закарпатської області”, VI пусковий комплекс від автодорожнього переходу в м. Чоп (КПП “Тиса”) до державної смуги (ПК 0-112 – ПК 29+80).

Заступники Уповноважених Урядів домовились, що після завершення будівельних робіт Українська Сторона передасть Словацькій Стороні комплект виконавчої документації реконструкції правобережної дамби р. Тиса на ділянці Саловка – Соломоново.

В рамках робочої зустрічі було також домовлено, що Українська Сторона виготовить робочий проект будівництва площадки для розвороту автотранспорту на українській території, а Словацька Сторона розгляне можливість виконання відповідних робіт на словацькій території.

Сторони погодились в тому, що реконструкція водозахисної дамби р.Тиса на стику трьох кордонів повинна бути взаємно узгоджена працівниками Українською, Угорською і Словацькою сторонами. З цією метою Сторони погодились в необхідності проведення трьохсторонньої зустрічі на рівні Заступників Уповноважених Урядів України, Словацької та Угорської республік. Місце і дата проведення цієї зустрічі буде узгоджено в оперативному порядку.

274 переглядів