Представники Закарпатського облводгоспу на конференції проектів-переможців Програми сусідства “Угорщина-Словаччина-Україна 2004-2006”

23 листопада в Ужгороді була проведена перша щорічна конференція, організована Спільним Технічним Секретаріатом Програми сусідства “Угорщина-Словаччина-Україна 2004-2006” для українських проектів – переможців в рамках першого раунду Програми.

Експерти Спільного Технічного Секретаріату розповіли про досвід реалізації Програми сусідства Угорщина/ Словаччина/ Україна 2004-2006 і перспективи нового раунду для українських аплікантів, дали консультації на прохання учасників конференції, які поділилися досягненнями та проблемами реалізації транскордонних проектів.

Від Закарпатського облводгоспу з презентаціями щодо впроваджуваних проектів виступили менеджери проектів: Світлана Ребрик – проект в рамках програми ТАСІС СВС “Підвищення готовності регіональних організацій, пов’язаних з протипаводковим захистом у регіоні Берег” і Марина Скраль – проект в рамках програми ІНТЕРРЕГ ІІІА/ТАСІС “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег та басейні р.Боржава”.

У наступному періоді планування (2007-2013 рр.) нинішня Ініціатива Співтовариства ІНТЕРРЕГ стане самостійною цільовою настановою за назвою “Європейське Регіональне Співробітництво”. Однак поліпшення транскордонного управління водним господарством, як і в Програмі сусідства, залишається одним з головних напрямків прикордонного співробітництва.

530 переглядів