Перші кроки до зменшення засмічення річок Закарпатської області зробила Берегівщина

На околиці села Яноші Берегівського району відкрито першу чергу сміттєпереробного заводу, будівництво якого почали в 2012 році на кошти Євросоюзу.

Загальний бюджет  проекту «Впровадження системи розподільного збору та утилізації сміття у Берегівському районі» (який крім заводу передбачає облаштування чотирьох полігонів за європейськими стандартами) становить 973 тисячі 523 євро.

Перед будівництвом на околиці села Яноші з двох гектарів землі зняли й вивезли родючий шар ґрунту, затим провели лінію електропередач та проклали автодорогу зі щебеневим покриттям протяжністю 1,3 кілометра. Завод перероблятиме 30 тисяч тонн відходів на рік, сюди звозитимуть сміття із 40 населених пунктів Берегівщини. Пробний запуск сортувальної лінії здійснили за участі керівництва області та Берегівського району.

У майбутньому Закарпаття матимете ще три заводи з переробки сміття через залучення європейських інвестицій, співфінансування місії ПРООН, Банку реконструкції та розвитку, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

Джерело інформації:  zakarpattya.net.ua

 

634 переглядів