Відбулась зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах

Протягом 15 – 16 грудня 2015 року на угорській території в м. Ніредьгаза відбулась чергова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах за участі керівників робочих груп із захисту від шкідливої дії вод, гідрометеорології та водних ресурсах і з питань охорони якості прикордонних вод. Українську делегацію очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак, угорську делегацію – заступник Уповноваженого Уряду Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Гашпар Боднар.

Об’єктивною необхідністю проведенню зустрічі слугувало відтермінування чергової ХХ наради Уповноважених Урядів України та Угорщини, внаслідок чого залишились незатвердженими плани робіт робочих груп по відповідним напрямкам співробітництва, які потребують систематичного виконання, зокрема питань щодо подальших дій в сфері протипаводкового захисту з огляду на останні паводкові події на Верхній Тисі.
Саме тому, заступники Уповноважених Урядів розглянули стан виконання завдань визначених на ХІХ нараді Уповноважених Урядів та, в межах своєї компетенції, визначили завдання на майбутній період з метою забезпечення безперебійного двостороннього співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах.
Зокрема було проведено аналіз заходів вжитих протягом 2015 року щодо протипаводкового захисту, реалізації спільної українсько-угорської протипаводкової програми розвитку, забезпечення надійної експлуатації спільної українсько-угорської АІВС–«Тиса», отримання, обробки та обміну даними витрат води, відбору проб та оцінки якості води.
Українська сторона також висловила подяку угорській стороні за гуманітарну допомогу, надану при проходженні паводку 21-23 листопада 2015 року.
Сторони інформували одна одну про стан реалізації спільних проектів фінансованих в рамках Програми транскордонного співробітництва. Заступники Уповноважених Урядів домовились про те, що працюватимуть в напрямку подальшого співробітництва з метою розробки та подачі нових проектних заявок для отримання міжнародної технічної допомоги ЄС.
За результатами зустрічі заступники Уповноважених Урядів підписали відповідний протокол.

550 переглядів