Зустріч експертів Робочої групи з проведення досліджень розвитку сільського господарства в рамках реалізації Проекту ІНТЕРРЕГІІІА/ТАСІС “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег та басейні р. Боржава”

В рамках реалізації Проекту ІНТЕРРЕГІІІА/ТАСІС “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег та басейні р. Боржава” 14 листопада 2006 року в с. В.Бакта Берегівського району відбулась зустріч експертів Робочої групи з проведення досліджень розвитку сільського господарства цільової території проекту.

В зустрічі взяли участь з української сторони Орест Іваницький – заступник начальника Закарпатського облводгоспу, керівник робочої групи проекту, Василь Грига – директор Центру “Облдержродючість” с. В. Бакта, експерт проекту, Василь Чешок – експерт, Закарпатський інститут агропромислового виробництва с. В.Бакта, Скраль Марина – менеджер проекту, Закарпатський облводгосп, Єва Гердинська – перекладач проекту, Закарпатський облводгосп; з угорської сторони Жужанна Флехнер – керівник робочої групи проекту, Науково-дослідний інститут ґрунтознавства Угорської Академії наук (НДІГУАН), Чілла Фаркаш – експерт, НДІГАНУ, Ласло Петер – експерт, НДІГАНУ і Шарлота Ебешфолві – експерт, Національний парк Гортобадь.

Під час зустрічі експерти обговорили питання синхронізації роботи в рамках робочої групи з проведення досліджень розвитку сільського господарства в регіоні Берег та басейні р. Боржава, визначення загальних підходів до вивчення проблем сільського господарства, питань методології дослідження шляхів підвищення ефективності аграрного виробництва на території реалізації проекту, інформування населення регіону щодо наявного стану розвитку сільського господарства.

Угорські експерти обмінялись досвідом з українськими експертами щодо методики проведення класифікації ґрунтів, прийнятої в Європейському Союзі, ознайомили українських експертів з особливостями ведення сільського господарства в ЄС та коротко представили результати проведеної роботи в рамках даного проекту.

В свою чергу українські експерти інформували угорських колег про результати проведених досліджень в рамках реалізації проекту, ознайомили їх з особливостями ведення сільськогосподарського виробництва на цільовій території проекту.

Експерти обох країн узгодили подальший план роботи в рамках даної робочої групи, погодились провести наступні зустрічі весною, а також здійснити спільний огляд територій обох країн з метою деталізації результатів дослідження на місцях.

495 переглядів