Представлення Геоінформаційної системи БАТАР

25 листопада 2015 року в конференц-залі БУВР Тиси пройшов навчальний тренінг проекту Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013 HUSKROUA 0901/040«Стале управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса-Тур». Мета тренінга: ознайомити фахівців водного господарства з функціонуванням Геоінформаційної системи (ГІС) БАТАР, створеної в рамках проекту для управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса-Тур і розповсюдити досвід для інших територій басейну р.Тиса. На навчальний тренінг були запрошені керівники та спеціалісти БУВР Тиси та п’яти міжрайонних управлінь водного господарства.

Розпочала тренінг експерт проекту, начальник відділу ГІС та ІЗ Світлана Ребрик, провівши огляд основних напрямків діяльності проекту та представлення результатів досліджень в ГІС БАТАР.

Про оцінку екологічного стану водних об’єктів, відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС у межиріччі річок Тиса та Тур, розповів експерт проекту, начальник відділу водних ресурсів БУВР Тиси Едуард Осійський.

Спеціаліст з ГІС та експерт проекту Белей Дмитро представив картографічні матеріали, розроблені за результатами впровадження проекту. Також, показав оновлені дані ГІС БУВР Тиси, які були зведені після нанесення водогосподарських об’єктів (дамб) на карту за допомогою он-лайн сервісів Google спеціалістами з ГІС міжрайонних управлінь.

Вкінці тренінгу відбулось обговорення та підведення підсумків, відповіді на запитання учасників.

668 переглядів