Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 12:00 22 листопада 2015 р.

1.Гідрологічна ситуація.

Минулої доби по області пройшли дощі, в горах мокрий сніг та сніг: найменша кількість на заході області та в низинних районах 1 – 8мм, в центральних та східних районах 15 – 35мм, місцями до 50 – 70мм.

На більшості річок після проходження максимальних рівнів вдень та ввечері 21листопада відбувається інтенсивне зниження рівнів. Станом на 10 годину 22.11.2015р. на р.Тиса – м. Хуст пройшов мах 398 см, р. Тиса – смт Вилок максимальний рівень очікується вночі 22 – 23.11 – 440-490 см (рівень води на 08год 293 см). Розвиток паводку спостерігається на Тисі на Угорській ділянці Вилок – Чоп. В нижніх течіях річок Боржави та Латориці протягом
22-23 листопада завершиться формування максимального рівня з підвищенням на Боржаві ще на 10 – 30см, на Латориці – 0.50 – 1.0м, вихід води на заплаву. На р. Тиса – м.Чоп протягом
22 – 24 листопада очікується підвищення рівня на 4.0 – 5.0м з виходом води на заплаву.

Введені ступені захисту на водо постах:

р. Тиса – с. Крива – ІІІ ступень;

р. Тиса – смт Вилок – І ступень;

р. Боржава – В.Ремета – ІІ ступень.

2. Дії водогосподарських організації

Водогосподарські організації працюють в посиленому режимі (на протязі доби було задіяно біля 100 робітників, 11 одиниць техніки, 3 пересувні насосні станції). Відслідковується поточна гідрологічна ситуація. Ведеться спостереження за станом ГТС та обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.  Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Режимів експлуатації в період паводків – проводиться акумуляція паводкового стоку. На меліоративних системах виконується регулювання шлюзами.

Забезпечується співпраця та взаємне інформування по пропуску паводку сусідніх країни Румунії, Угорщини, Словаччини.

Роботи проводилися:

–   смт. В.Бичків, Тячівський район – відкачка внутрішнього стоку пересувними насосними станціями (3 шт);

–   запобіжні та відновлювальні роботи в с. Руська Мокра, смт. Усть-Чорна, с. Калини, с.Вільхівці, с.Добрянське Тячівського району із залученням аварійних бригад селищних рад;

–   з підвищення гребеня дамби мішками із сипучими матеріалами в понижених місцях на дамбі р.Боржава в районі  сіл Великі Ком’яти та  Завадка Виноградівського району.

3. Інформація про аварійні ситуації

Попередне паводковими водами та місцевими стоками було підтоплено

235 дворогосподарств, в тому числі 145 приватних житлових будинків у Міжгірському, Рахівському, Тячівському, Іршавському районах.

Підтоплено 407 га сільгоспугідь у Хустському, Виноградівському та Іршавському районах.

 

576 переглядів