Стартовим семінаром 8-9 вересня 2006р. проведеним в с.Осій, Іршавського району, Закарпатський облводгосп розпочав реалізацію нового проекту в рамках Програми Добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна INTERREG IIIA/ТАСІS

Заявка Закарпатського облводгоспу для надання гранту на проект “Розробка українсько-угорських комплексних планів протипаводкового захисту, розвитку водного господарства та оновлення заплавних територій в регіоні Берег та басейні р.Боржава”, була відібрана на конкурсній основі і 6 липня 2006 року Закарпатським облводгоспом була підписана Грантова Угода з Європейською Комісією щодо реалізації даного проекту.

Метою проекту є розробка спільно з угорською стороною проектної документації для окремих заходів, передбачених національними протипаводковими програмами України та Угорщини із залученням коштів Європейського Союзу і разом з тим підвищення ступеня протипаводкового захисту і відведення вод з внутрішніх територій в регіоні Берег і в басейні р. Боржави.

Діяльність Проекту зосереджена в Іршавському і Берегівському районах Закарпатської області. Місцем проведення Стартового семінару було обрано с.Осій, Іршавського району, яке розташовано саме на території діяльності проекту.

В Стартовому семінарі взяли участь представники від водогосподарських та екологічних відомств України та Угорщини, відповідальні керівники ВАТ “Укрводпроект”, Львівдіпроводгосп, Берегівського МУВГ, представники Екологічного центру “Тиса”, Агропромислового інституту с.В.Бакта, Агенство регіонального розвитку та транскордонної співпраці “Закарпаття”, запрошені представники органів місцевого самоврядування м.Іршава, села Бадалово, Загаття. В роботі семінару брав участь також начальник головного управління містобудування, архітектури, та житлово-комунального господарства Михайло Пригара.

Керівник проекту – Володимир Чіпак, затверджений Представництвом Європейської Комісії в Україні, ознайомив присутніх із змістом, цілями, цільовими групами проекту і коротко з запланованими заходами проекту. Учасники семінару обговорили графік виконання обов’язків між партнерами, визначили склад та завдання Робочих груп і обговорили зміст партнерських угод, які повинні бути підписані найближчим часом.

Одним із важливих напрямків роботи, що передбачено проектом, буде впровадження програми інформування та залучення населення до відкритого спілкування про заплановані заходи. Про це свідчить і створення Робочої групи інформування населення цільової території проекту.

На нашій ВЕБ-сторінці ми систематично будемо висвітлювати стан реалізації заходів проекту.

453 переглядів