Любиш купатися, люби й не смітити!

Літня спека змушувала людей частіше згадувати прохолодну свіжість природних водойм. На жаль, не завжди після їхніх відвідин залишаються приємні спогади. Тому водогосподарники краю вирішили донести до свідомості громадян думку про необхідність збереження водних ресурсів, дотримання елементарних правил екологічної культури та поведінки біля водойм через встановлення інформаційних білбордів.

27 серпня працівники Дільниці гірських річок в с.Кам’яниця та в с.Оріховиця Ужгородського району на прибережних смугах та в зонах відпочинку встановили такі інформаційні білборди. Відпочивальників попереджають про те, що потрібно прибирати за собою після відпочинку, викидати сміття та пляшки у смітники, а не в річку, берегти чистоту водних ресурсів. На білбордах також зазначено, що не можна робити сміттєзвалищ на річках та біля них.

Взагалі, добре було б, якби люди ставилися до природи, як до своєї приватної власності. У своєму дворі так смітити не будуть. У багатьох людей не вистачає усвідомлення, що наша планета є нашою спільною оселею. Де б хто не викинув сміття в неналежному місці – це він насмітив у себе вдома. Тільки від нас залежить, у якому стані буде середовище, що нас оточує. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Часом ми забуваємо це правило і, відпочиваючи біля ставка чи річки, залишаємо після себе сміття. Екологічна культура передбачає і те, щоб не зливати в природні водоймища отруйні речовини, дбайливо перероблювати відходи. І не тому, що якась інстанція оштрафує, а тому, що це обов’язок людини, яка є часточкою цього навколишнього середовища.

Ужгородське МУВГ

 

656 переглядів