Українськими та румунськими спеціалістами проведено спільний відбір проб води з р. Тиса в смт. Солотвино

12 серпня 2015 року на підставі «Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках», в рамках впровадження Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, підписаної 30 вересня 1997 року в м. Галац, Румунія, українськими та румунськими експертами було здійснено спільний відбір проб поверхневих вод з річки Тиси в смт. Солотвино.

Від української сторони на зустрічі були присутні: начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів р. Тиси Іван Монич, начальник відділу водних ресурсів Басейнового управління водних ресурсів р. Тиси Едуард Осійський, головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Віктор Янкович, технік гідролог другої категорії відділу гідрології Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Михайло Гаврилець. Від румунської сторони на зустрічі були присутні: начальник лабораторії SGA Марамуреш Уноріка Метеш, лаборант лабораторії SGA Марамуреш Васіле Бретан.

Підчас зустрічі румунськими та українськими спеціалістами було виконано спільний відбір проб води р. Тиси у створі історичного мосту Солотвино-Сігет відповідно до Програми проведення спільних вимірів витрат води та відбору проб води з р. Тиса на 2015 рік.

Співставлення результатів досліджень буде проведено на зустрічі українських та румунських експертів Робочої групи по проблемах р. Тиса з питань оцінки якості води по показниках: нітрит-іони, нітрат-іони, біологічне споживання кисню, розчинений кисень, завислі речовини, сухий залишок.

Лабораторія БУВР Тиси

 

562 переглядів