Міжрайонні управління водного господарства надають послуги на зрошення

На виконання наказу БУВР Тиси №08 від 12.02.2015р. “Про основні напрямки роботи та завдання з експлуатації водогосподарського меліоративного комплексу у 2015 році”, Ужгородське МУВГ надало послуги з подачі води на полив саду ТОВ “Яблогруп Закарпаття” в с.Соловка Ужгородського району. Загальна площа зрошення – 36 га, вартість 1 куб.м. води – 0,803 грн.

Відділом комплексного проектування «ЗАКАРПАТТЯВОДПРОЕКТ» розроблений проект «Улаштування водорегулюючої споруди аванкамери НС – 21 БОС в с.Соловка Ужгородського району». На проведення робіт був укладений договір.

Згідно робочого проекту Ужгородським МУВГ були виконані роботи по влаштуванню бетонної перемички, відкачці води з аванкамери для спорудження водорегулюючої споруди шандорного типу.

Для проведення очистки дна та укосів аванкамери від намулу було задіяно бульдозер, екскаватор та самоскид. Роботи проводились під керівництвом начальника дільниці насосних станцій Тимша В.В. та начальника профілактично-налагоджувальної дільниці Буза І.Д. Дерев’яні шандори установлені у аванкамері  НС-21 БОС тільки у вегетаційний період для наповнення водою накопичувального басейну, а в паводковий період будуть тимчасово розібрані. Для обліку води в накопичувальному басейні встановлена вимірювальна рейка, за якою в залежності від рівня води визначається об’єм акумульованої води. Спеціалістами управління розроблено режим роботи НС у вегетаційний період. Перекачку води з р.Тиса в аванкамеру було виконано за допомогою одного агрегату НС-21 БОС в кількості 14 000 куб.м. води.

Працівниками управління були також проведені роботи з фарбування регулятора для підйому решіток насосної станції, огорожі біля аванкамери, ремонту крану-балки та вимірювальних лінійок.

 

 

Ужгородське МУВГ

 

573 переглядів