Засідання колегії за підсумками діяльності у І півріччі 2015 р. Басейнового управління водних ресурсів р. Тиси

17 липня у приміщенні конференц-залу Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса, під головуванням  начальника  БУВР Тиси Володимира Чіпака відбулася нарада «Про підсумки діяльності БУВР Тиси у І півріччі 2015 року та визначення завдань на ІІІ квартал 2015 року». У засіданні прийняли участь начальники відділів БУВР Тиси та начальники міжрайонних управлінь водного господарства.

Як було зазначено, діяльність міжрайонних управлінь водного господарства Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса в першому півріччі була спрямована на забезпечення працездатності меліоративних систем, безаварійне функціонування гідротехнічних споруд, збереження і ремонт основних фондів, а також вирішення питань соціально-економічного розвитку.

В цілому БУВР Тиси спрацювало порівняно з відповідним періодом минулого року краще. За І півріччя 2015 р. на спеціальні рахунки від надання платних  послуг надійшло 2879,2 тис.грн.,  в т. ч. від реалізації міжнародної технічної допомоги  – 864,7 тис.грн., від надання платних послуг – 2014,5 тис. грн., що складає 41 відсоток до річного ліміту або в 2,4 рази більше І півріччя 2014 року. 4 міжрайонні управління (із 5-ти ) збільшили власні надходження по відношенню до відповідного періоду минулого року.

У процентному співвідношенні надходження від виконання проектних робіт становлять 20 відсотків, лабораторні послуги – 4,3%, будівельні роботи – 12,5 %, послуги, пов’язані з використанням транспортних засобів – 16,5 %, від передачі майна в оренду – 10,5 %.

Від реалізації міжнародної  технічної допомоги за І півріччя  2015 року надійшло  865 тис. грн. ( 1 півріччя  2014 р. – 722 тис. грн.). З метою залучення додаткових коштів у розвиток водного господарства  БУВР Тиси продовжує свою діяльність у напрямку реалізації проектів міжнародної технічної допомоги.

На виконання функціональних повноважень БУВР Тиси залучено  майже 17 млн. грн ., що складає 142 відсотки  до фінансування з Державного бюджету.

За рахунок заходів з економії енергоносіїв зекономлено 111,2  тис. грн., в т.ч. економія коштів за рахунок використання багатотарифного обліку електроенергії склала в цілому по БУВР Тиси 45,5 тис. грн..

В цьому році механізми і автотранспортні засоби працювали набагато краще у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Виконано   земляних механізованих робіт у кількості 68,6 тис. м3, що майже у два рази більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року (30,8 тис.м3).

Протягом півріччя за рахунок надання платних послуг механізмами і автотранспортною технікою підвідомчими організаціями БУВР Тиси отримано 920,1 тис.гривень ( у 7 разів більше від показника за 1-ше півріччя минулого року 130,8 тис.грн).

Відповідно до виконання фінансово-економічних показників рейтингова оцінка управлінь  становить: перше місце – Мукачівське управління, друге –Тячівське,  третє – Ужгородське,  четверте – Берегівське , п`яте – ВМУВГ.

Програма державного моніторингу довкілля в частині здійснення контролю якості поверхневих вод за гідрохімічними та радіологічними показниками виконана. За перше півріччя 2015 р. лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса на гідрохімічні аналізи поверхневих вод було відібрано 106 проб поверхневих вод, при чому виконано 2658 вимірювань. Додатково надано послуг  з виконання гідрохіманалізів на суму – 82 тис. грн.
Лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Закарпатської гідрогеолого- меліоративної партії на гідрохімічні аналізи поверхневих вод відібрано 18 проб, виконано 360 вимірювань.

Відділом використання водних ресурсів та моніторингу вод протягом І півріччя 2015 року розглянуто та надано 118 висновків щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування, з них 9 з короткостроковим терміном, один рік, через недостатньо ефективну роботу каналізаційно-очисних споруд водокористувачів.

За минулий рік сплачено до державного та місцевого бюджетів  податку за спеціальне водокористування 9,8 млн грн. За перше півріччя поточного року  вже сплачено до  близько 5 млн. грн.

Станом на 01.07.2015 року в рамках виконання завдань, передбачених вищевказаним розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 11.06.2015 року №176 «Про завдання щодо виконання у 2015 році заходів регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013-2021 роки», здійснено виконання робіт на суму 1935,8 тис. грн.

З метою забезпечення громадян своєчасною, точною та об’єктивною інформацією щодо прозорості діяльності БУВР Тиси та його підвідомчих організацій обласне управління водних ресурсів у I півріччі 2015 році проводило висвітлення діяльності у засобах масової інформації, зустрічах у трудових колективах, сільських і селищних радах, школах, та навчальних закладах.

Протягом I півріччя 2015 року було надруковано 27 статей на водогосподарську тематику в районних газетах, опубліковано 37 публікацій на сайтах інтернет-видань, здійснено 5 виступів на радіо та телебаченні, прийнято участь нарадах міських та районних рад, бесідах з населенням та виступах перед учнівською та студентською молоддю.

БУВР Тиси здійснювалось оперативне реагування на звернення громадян. У I півріччі 2015 року до водогосподарських організацій області надійшло 74 звернень, які були оперативно розглянуті та надані відповіді у терміни згідно чинного законодавства.

Протягом I півріччя 2015 року на адресу Басейнового управління надійшло 8 запитів на  отримання публічної інформації: 1 адвокатський запит, 4 від громадян, 3 від установ і організацій.

Відповіді на запити та довідкова інформація надавалась запитувачам  у визначені терміни та відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

У I півріччі 2015 року на офіційному веб-сайті БУВР Тиси було розміщено 98 новин щодо діяльності водогосподарського комплексу області.

Басейновим управлінням велика увага була приділена участі працівників водного господарства в екологічних, інформаційно-просвітницьких заходах на тему збереження і дбайливого ставлення до водних ресурсів, в тому числі до відзначення Всесвітнього Дня Води, а також заходах до акцій «Закарпаттю – чисте довкілля» та День благоустрою. В ці дні працівники БУВР Тиси та п’яти МУВГ приймали участь у проведенні інформаційно-просвітницьких заходів для підвищення екологічної свідомості і обізнаності громадян, семінарах, присвячених раціональному використанню та бережливому ставленню до водних об’єктів та проводили конкурси на кращий малюнок та твір до Дня води у школах міст та сіл Закарпаття, відбулися засідання круглого столу за участі молоді, численні акції з благоустрою та ін.

На нараді також були розглянуті й інші питання роботи Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса та підвідомчих організацій, а також заходи щодо сталого функціонування водогосподарських організацій області у ІІІ кварталі 2015 року.

 

474 переглядів