Ознайомлення майбутніх екологів краю з діяльністю БУВР Тиси

7 липня спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса   представили студентам третього курсу хімічного факультету (спеціальність екологія) Ужгородського національного університету основні напрямки діяльності БУВР Тиси.

Студентам показали роботу лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса. У конференц-залі начальник лабораторії Басейнового управління Іван Монич провів лекцію для майбутніх екологів, розповівши про діяльність водогосподарського комплексу області та основні напрямки роботи БУВР Тиси. Також, у своїй розповіді він висвітлив основні аспекти проведення моніторингу поверхневих вод в басейні річки Тиса, звернувши увагу на проблеми забруднення та засмічення водотоків області.

Заступник начальника відділу експлуатації АІВС-«Тиса» Михайло Шерегій розповів слухачам про роботу спільної українсько-угорської автоматизована інформаційно-вимірювальна система для управління водними ресурсами в басейні р. Тиса (АІВС-«Тиса») та про геоінформаційну систему (ГІС) водогосподарських об’єктів Закарпатської області. БУВР Тиси веде контроль в реальному часі за гідрометеорологічною ситуацією на водних об’єктах в басейні р.Тиса за допомогою 50 автоматизованих вимірювальних станцій АІВС-“Тиса”, дані з яких також використовуються для короткотермінового прогнозування максимальних витрат/рівнів води в створах річок під час дощових і сніго-дощових паводків, підготовки достовірної прогнозної інформації про параметри паводку і передачу її відповідним службам моніторингу і протипаводковим підрозділам, видачі рекомендацій для прийняття управлінських рішень по безаварійному пропуску паводків.

Слухачів також було ознайомлено з роботою Кризового центру та диспетчерської служби БУВР Тиси.

 

410 переглядів