Українські та словацькі експерти оцінили якість транскордонних водотоків

На виконання плану міжнародних заходів Держводагенства України, у рамках реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Словацької республіки з питань водного господарства на прикордонних водах в період з 29 червня до 02 липня 2015 року в м. Велика Ломниця, Словацька Республіка, відбулося засідання Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод Українсько-словацької комісії по прикордонних водах.
В робочій зустрічі прийняли участь начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Е. Осійський, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, керівник Робочої групи О. Фенцик та начальник відділу інструментального контролю М. Скоблей.

На зустрічі українські та словацькі фахівці детально проаналізували роботу щодо співпраці з охорони якості укрансько-словацьких транскордонних водотоків (р. Тиса, Латориця, Уж, Убля та Улічка) протягом останніх двох років. Дали обґрунтовану оцінку отриманих результатів дослідження якості прикордонних вод та підготували інформацію про реалізацію програми співпраці з охорони якості прикордонних вод в 2015 році. Робоча група з питань охорони якості прикордонних вод Українсько-словацької комісії по прикордонних водах узгодила план робіт на наступний 2016 рік.
Робочою групою також розроблений оновлений проект “Порядку проведення на українсько-словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях”, котрий відповідає всім критеріям оцінки згідно європейських вимог і норм та дасть змогу здійснювати оцінку якості транскордонних водотоків у відповідності до вимог Водної Рамкової Директиви Європейського Союзу.

Угода між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах

430 переглядів