Відбулась планова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах

Протягом 1920 травня на українській території відбулась чергова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах. Українську делегацію на зустрічі очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак, угорську делегацію – заступник Уповноваженого Уряду Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Гашпар Боднар.

Основною метою зустрічі була підготовка проекту протоколу XХ наради Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах. При цьому піднімались питання виконання завдань визначених на попередній нараді Уповноважених Урядів Сторін. На основі заслуханих доповідей, заступники Уповноважених Урядів констатували, що з часу проведення їх останньої зустрічі регулярно та згідно плану проводились огляди технічного стану протипаводкових споруд та об’єктів захисту від внутрішніх вод, відбори проб і оцінки якості прикордонних вод, а також діяльність у галузі гідрометеорології і водних ресурсів.

Окремими питаннями порядку денного були визначені стан реалізації спільної українсько-угорської програми розвитку системи протипаводкового захисту, поводження з твердими побутовими відходами в басейні Верхньої Тиси та спільні українсько-угорські проекти, які фінансуються за рахунок програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії та інших міжнародних фінансових джерел.

В перший день зустрічі Сторони також здійснили огляд водогосподарських споруд у Перечинському районі та відвідали дві міні-ГЕС на р. Шипот.

 

440 переглядів