У Виноградівському та Мукачівському управліннях водного господарства пройшли навчання та атестація з питань охорони праці

З метою створення на виробництві безпечних умов праці, покращенню знань працівників з питань охорони праці та дотримання типового Положення про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці було проведено навчання та екзамени працівників Виноградівського та Мукачівського управлінь з питань охорони праці, пожежної безпеки та безпеки руху.

Навчання в Мукачівському управлінні проводились протягом квітня-травня комісією управління згідно затверджених тем, що зафіксовано у журналі переліку занять по охороні праці по кожному підрозділу.

Основні з тем проведених лекцій та навчань:

– основні положення Закону України «Про охорону праці», Кодексу законів про працю та інших законодавчих нормативних актів про охорону праці;

– трудовий договір, робочий час та час відпочинку, колективний договір, пільги та відшкодування за важкі та шкідливі умови праці;

– правила внутрішнього трудового розпорядку, відповідальність за їх порушення;

– система управління охороною праці, державний нагляд та громадський контроль за охороною праці в ММУВГ;

– основні небезпечні та шкідливі виробничі фактори характерні для виробничої діяльності;

– основні вимоги щодо виробничої санітарії;

– пожежна безпека, документи, що стосуються пожежної безпеки, виробничі дільниці, цехи, приміщення, які найбільш небезпечні в пожежному відношенні. Застосування засобів пожежогасіння;

– дії працюючих в аварійних ситуаціях, при виникненні нещасних випадків, надання першої долікарської допомоги та інші.

Екзамени були проведені згідно плану-графіку:

06 квітня – Мукачівська дільниця та дільниця гірських річок  – 30 чол.

23-24 квітня – служба енергозбереження, зв’язку та насосних станцій – 24 чол.

29 квітня – служба механізації  – 13 чол.

05 травня – апарат управління – 24 чол.

Комісія перевірила у працівників знання вимог системи управління охорони праці в системі Держводагентства України, законодавчих нормативних актів з охорони праці, законодавства про працю, організацію безпечної  роботи з  охорони праці згідно вимог ДБНА.3.2.-2-2009 «Охорона праці і промислова безпека у будівництві», Правил безпечної експлуатації насосних станцій водогосподарських систем НПАОП 01.41.-1.11.-10, Правил безпечної експлуатації каналів, трубопроводів інших гідротехнічних споруд у водогосподарських системах меліорації ДНАОП 2.2.00-1-12-00, Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів НПАОП 0.00-1.01-07, знання безпечної експлуатації газового господарства, електробезпеки, гігієни праці і виробничої санітарії, пожежної безпеки та безпеки дорожнього руху, ліквідація наслідків техногенних аварій і катастроф, надання першої допомоги потерпілим.

По підсумках іспитів складено протоколи засідань комісії по перевірці знань з питань охорони праці, навчання пройшли 91 працівник управління.

Також провідним інженером по охороні праці Рошко І.Ф. та комісією управління протягом березня-травня проведено перевірку стану охорони праці і промислової санітарії, протипожежної безпеки і техніки безпеки у відділах та підрозділах управління, про що складені відповідні протоколи з вказаними недоліків, термінів їх усунення та пропозицій щодо покращення роботи.

З метою забезпечення функціонування належного рівня охорони праці у Виноградівському управлінні протягом березня-квітня пройшло щорічне навчання інженерно-технічних працівників управління.

ІТП отримали можливість прослухати курс лекцій про Закон України «Про охорону праці», законодавство про працю, пожежну безпеку, електробезпеку, безпеку праці в галузі водного господарства, надання першої долікарської допомоги та ряд інших.

06 травня  відбулася атестація ІТП постійно діючою комісією в наступному складі: голова комісії – в.о. начальника управління Кедик Є.Є.,  члени комісії: заступник начальника Керечан Д.М.; начальник відділу механізації Нечаєв В.М., головний енергетик Данич В.І., провідний інженер з охорони праці  Чабрун О.П.; голова профспілки Любко В.М.

Результатом проведення таких навчань є отримання додаткових знань з безпечного виконання робіт, правил надання першої медичної допомоги та недопущення випадків виробничого травматизму, пожеж та дорожньо-транспортних пригод.

 

Виноградівське та Мукачівське МУВГ

495 переглядів