Про проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в міжрайонних управліннях водного господарства

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Уперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році. Україною підтримано ініціативу МОП і 28 квітня відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 визначено як День охорони праці. У 2015 році Всесвітній день охорони праці, за рекомендацією МОП, відзначався під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

З цієї нагоди в Берегівському МУВГ провідним інженером з охорони праці Станкулич Т.М. було здійснено ряд заходів, пов’язаних з відзначенням дня охорони праці, зокрема, було проведено конкурс малюнків під назвою «Охорона праці очима дітей» в загальноосвітній школі №1 м.Берегово, виготовлено та розміщено в ремонтно-механічній майстерні  стенд, присвячений запобіганню нещасним випадкам на виробництві, підвищення рівня безпеки і умов праці та проведено профілактичну бесіду з працівниками управління на тему: «Охорона праці і техніка безпеки на виробництві».

У Виноградівському МУВГ, відповідно до наказу по управлінню «Про проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні та на рівні Виноградівського МУВГ» від 07 квітня 2015 року, в період 3 21 по 28  квітня 2015 року проведено тиждень охорони праці. Головною метою заходів тижня охорони праці було привернення уваги кожного працівника до усунення або досягнення мінімально можливого рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму.

У рамках Тижня охорони праці вжито додаткових заходів щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та в побуті, підвищення рівня безпеки й умов праці у всіх структурних підрозділах та дільницях управління. Особливу увагу було звернуто на забезпечення безпеки  обладнання та виробничих процесів, наявність та застосування засобів індивідуального захисту.

Також, в управлінні проведено конкурс на краще робоче місце, виробничу дільницю та кращого працівника. Переможцями конкурсу стали:

краще робоче місце – провідний інженер-лаборант (завідувач сектору) сектору моніторингу вод та грунтів Губаль Т.О. ; краща виробнича дільниця – Дільниця гірських річок; кращий працівник – оглядач ГТО Сальвінської дільниці Мізун В.А.

23 квітня 2015 року  провідний інженер з охорони праці Чабрун О.П. провів лекцію на тему: «Правила поведінки дітей під час прогулянки»  та  конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» в ДНЗ №5 м.Виноградів для діток старшої групи.

З 21 по 28 квітня 2015 року у кожному структурному підрозділі Мукачівського управління проведено додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та профзахворюванням, підвищення рівня безпеки й умов праці. З усіма працівниками управління проведені змістовні лекції на тему «Правила безпечної експлуатації  водогосподарських систем». Особлива увага зверталася на забезпечення безпеки обладнання та виробничих процесів, наявність та застосування засобів індивідуального захисту.

Також провідним інженером з охороні праці Рошко І.Ф. проведено лекцію у старших класах Мукачівської спеціалізованої ЗОШ № 4 на тему: “Моє життя – моя безпека у навчанні” та конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» у молодших класах.

23 та 30 квітня 2015 року проводилась перевірка знань з питань охорони праці працівників Ужгородського МУВГ створеною комісією в наступному складі: голова комісії – начальник управління Івегеш В.В., головний інженер управління Морський В.І. , провідний інженер з охорони праці Вейгеші Й.В.; провідний енергетик дільниці насосних станцій Скоробогатов І.В.; головний механік Коцур О.І.; голова профкому Опаленик Н.Ю. Також на перевірку було запрошено провідного інженера з охорони праці БУВР Тиси Смочкова Г.Г. При опитуванні особлива увага зверталася на знання робітниками своїх службових обов’язків, інструкцій з охорони праці по видам виконуваних робіт, надання першої долікарської допомоги потерпілим та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Спільними зусиллями інженерно-технічних працівників та робітників Ужгородського МУВГ домоглися спрацювати без нещасних випадків та травматизму на виробництві не один рік підряд.

28 квітня 2015 року, у Всесвітній день охорони праці, в Тячівському міжрайонному управлінні водного господарства відбулися щорічні іспити по перевірці знань з питань техніки безпеки та забезпечення життєдіяльності на робочих місцях всіх працівників управління. Іспити приймала комісія, до складу якої входили: начальник управління Стойка С.С., головний інженер Тхорук М.М., в.о.головного механіка Шпілька Р.В., інженер з ОП Пейтер Н.В. У вступному слові Тхорук М.М. привітав присутніх із Днем охорони праці та проведенням іспитів, а також коротко розповів про основні вимоги до інженерно-технічних працівників та робітників щодо знань по законодавчим, нормативним і правовим актам з охорони праці, пожежної та електробезпеки, експлуатації наявного обладнання та ін. Участь у проведенні іспитів прийняло 74 працівників управління. Іспити проходили активно і цікаво, обговорювались найбільш проблемні питання з техніки безпеки та охороні праці, адже в першу чергу ми повинні дбати про своє здоров’я і здоров’я оточуючих нас людей.

 

1 142 переглядів