Проведено зустріч українсько-угорської робочої групи із захисту від шкідливої дії вод

21 – 22 квітня 2015 року в межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах на угорській території відбулася зустріч спільної робочої групи із захисту від шкідливої дії вод.

Делегації на зустрічі очолювали керівники робочої групи – головний інженер БУВР Тиси Олег Кисіль та начальник відділу Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Іштван Дойко.

Експерти Сторін переглянули можливості управління паводками на найбільш критичних прикордонних ділянках р. Тиса при формуванні історичного рівня паводку і вище та визначили відповідні потреби в ресурсах.

Під час зустрічі Сторони інформували одна одну стосовно прогресу реалізації Спільної українсько-угорської Протипаводкової Програми Розвитку, обговоривши відповідні проекти, які вже виконані, наразі реалізуються Сторонами або заплановані до виконання в наступному періоді. Зокрема, експерти на місцевості здійснили огляд споруд, які будуються в межах проекту комплексної реконструкції системи протипаводкового захисту та оновлення заплавних територій в регіоні Берег.

Українські і угорські експерти здійснили взаємне інформування про завдання з вдосконалення та безпечної експлуатації спільної автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи (АІВС-«Тиса») та домовились про проведення у травні-червні 2015 року обслуговування і аналізу стану інтегрованих до системи українських гірських ретрансляторів та станцій на рівнинній місцевості.

Серед інших питань на зустрічі розглядалася також інформація про заходи, що вживаються Сторонами для узгодження плану управління заплавними територіями рр. Батар, Тур і Паладь, інформація про стан підготовки карт паводкових ризиків та планів управління ризиками, питання стосовно дослідження можливостей розчистки русла р. Тиса на ділянці між Тисабеч і Вилок, а також інформація про стан впровадження заходів у межах реалізації спільних проектів транскордонного співробітництва.

За підсумками зустрічі був підготовлений та підписаний відповідний протокол.

398 переглядів