Розпочато роботи з будівництва переїзду на каналі Солотвинський

Відповідно до вимог чинного законодавства, а саме: ч.2 ст. 209 Земельного Кодексу України, ст. 55 Закону України «Про охорону земель», кошти з місцевих бюджетів можуть використовуватись на охорону земель, зокрема, будівництво та реконструкцію протиерозійних, гідротехнічних і протизсувних споруд, меліоративних систем.

На замовлення Руськокомарівської сільської ради Ужгородського району відділом комплексного проектування «Закарпаттяводпроект» БУВР Тиси розроблено робочий проект «Захист від затоплення сільськогосподарських земель водами р.Солотвинка в с.Руські Комарівці Ужгородського району».  Мета проекту – проведення комплексу робіт з організації поверхневого стоку шляхом розчистки р.Солотвинка загальною довжиною 2 451 м, з одночасним поглибленням до проектних відміток та збільшенням площі поперечного перерізу з метою підвищення пропускної здатності річки.

Ужгородське МУВГ уклало договір з сільською радою с.Руські Комарівці Ужгородського району на виконання робіт по проекту «Захист від затоплення сільськогосподарських земель водами р.Солотвинка в с.Руські Комарівці Ужгородського району». Згідно даного проекту розпочато роботи з будівництва переїзду на каналі Солотвинський. Виконання цих робіт дасть змогу захистити від затоплення більше 70 га сільськогосподарських угідь та покращити водно-фізичні властивості грунтів прилеглої території.

 

Ужгородське МУВГ

474 переглядів