Українськими та румунськими спеціалістами проведено спільний відбір проб води з р. Тиса в смт. Солотвино

8 квітня 2015 року українськими та румунськими експертами було здійснено спільний відбір проб поверхневих вод з річки Тиса в смт. Солотвино. Такі спільні відбори проб води здійснюються на підставі «Регламенту українсько-румунського співробітництва з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках», у межах впровадження Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, підписаної 30 вересня 1997 року в м. Галац, Румунія.

Від української сторони на зустрічі були присутні: начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиси Іван Монич, головний інженер Виноградівського міжрайонного управління водних ресурсів Євген Кедик, гідрогеолог першої категорії Закарпатської гідрогеолого-меліоративної партії Виноградівського міжрайонного управління водних ресурсів Олег Свириденко, начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Марія Скоблей. Від румунської сторони на зустрічі були присутні: біолог лабораторії SGA Марамуреш Терек Андрей, лаборант лабораторії SGA Марамуреш Васіле Бретан.

В процесі зустрічі румунськими та українськими спеціалістами було виконано спільний відбір проб води та вимірювання витрат води річки Тиси у створі історичного мосту Солотвино-Сігет відповідно до Програми проведення спільних вимірів витрат води та відбору проб води з р. Тиса на 2015 рік.  Результати гідрохімічних аналізів  якості поверхневих р. Тиса будуть  спільно проаналізовані українською та румунською Сторонами під час чергової робочої зустрічі.

 

Лабораторія моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси

 

483 переглядів