Обстеження річки Боржава у с.Березники Свалявського району

7 квітня комісією Свалявської РДА, за участі Березниківського сільського голови, представників відділу комплексного проектування  «Закарпаттяводпроект» БУВР Тиси та працівників Мукачівського МУВГ проведено обстеження правого берега річки Боржава та обвалу бутобетонної підпірної стінки довжиною 16 п.м. у с.Березники.

На підставі обстеження прийнято рішення про коригування існуючого проекту «Будівництво берегоукріплення на р.Боржава в с.Березники Свалявського району» та включення його у поточному році до заходів Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса в Закарпатській області на 2013-2021 роки  по Свалявському району в 2015 році.

Одночасно з цим повідомляємо, що захист села Березники від шкідливої дії вод р.Боржава, як і населених пунктів, розташованих нижче по течії, можливий за умови будівництва протипаводкової акумулюючої ємності. Відповідні напрацювання з даного питання водогосподарськими організаціями області здійснені ще у 2007-2008 роках. Однак,  на громадських слуханнях діючий на той час голова та громада села дали відмову у проектуванні такої споруди, хоча одночасно з протипаводковим захистом можливо було б розглянути питання щодо водопостачання та виробітку електроенергії. На даний час питання щодо продовження проектування акумулюючої ємності залишається не вирішеним. Проте, БУВР Тиси планує найближчим часом обговорити це питання з Свалявською РДА та громадою села Березники.

 

Мукачівське МУВГ

 

598 переглядів