Працівники водного господарства розпочали роботи з благоустрою територій поблизу водних об’єктів

На виконання розпорядження голови Закарпатської ОДА від 17.03.2015 р. №84  «Про благоустрій населених пунктів, проведення акції «Закарпаттю – чисте довкілля» та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області» працівники БУВР Тиси та міжрайонних управлінь водного господарства провели ряд заходів з благоустрою території області. Заходи з благоустрою проводяться з метою приведення до належного естетичного та санітарного стану територій поблизу водних об’єктів та каналів, у заплавах річок, на прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах, на меліоративних системах та водогосподарських спорудах, на навколишніх територіях адміністративних будівель та виробничих баз в зоні діяльності управлінь.

Для здійснення комплексу заходів щодо приведення території зони діяльності Мукачівського управління в належний санітарний стан працівниками управління  27 березня 2015 року проведено наступні роботи з благоустрою:

–         по Воловецькому району: спільно з працівниками сільської ради очищено від сміття прибережну смугу (лівий та правий берег) р.Вича в с. Гукливе протяжністю 1,5 км, вивезено 30 мішків сміття (1,8 м3), працювало 18 чоловік;

–         по Мукачівському району: очищено від сміття придорожню смугу (ліва права сторона) та кювети (ліва та права сторона) між селами Страбичово-Чомонин протяжністю 3 км, вивезено 65 мішків (3,8 м3), працювало 20 чоловік.

27 березня працівники БУВР Тиси спільно з працівниками міжрайонних управлінь очистили та прибрали від сміття прибережні смуги р.Латориця (ліва та права) протяжністю 3 км між сс. Пасіка-Сусково Свалявського району. Вивезено 170 мішків сміття (10 м3).

Працівники Виноградівського МУВГ спільно з працівниками Виноградівської районної державної адміністрації провели роботи з прибирання території від сміття на правому березі р. Тиса в урочищі «Виннички» (м. Виноградів).

Спільними зусиллями працівників двох організації було зібрано та вивезено з пойми р. Тиса 18 м3 сміття, яке містило такі шкідливі відходи, як ПЕТ-пляшки та поліетиленові пакети, а також скляна тара та інші відходи життєдіяльності людини.

На виконання  вказівки БУВР Тиси №385 від 23 березня 2015 року та у зв’язку з організацією проведення місячника благоустрою Рахівська дільниця Тячівського МУВГ  виконала роботи по проведенню у відповідний технічний стан виробничу базу, яка знаходиться в смт. В. Бичків. Також було здійснено маркування гідротехнічних споруд та побілку пікетних стовпчиків і водовипусків. Дані роботи проводились на правобережній дамбі р. Тиса в смт.В.Бичків, лівобережній дамбі р.Тиса в м.Рахів та правобережній дамбі р.Тиса, присілок Хмелево.

Оглядачами було вирубано чагарники в межах бази та приведено до естетичного стану клумби, проведено обрізку виноградника та фруктових дерев. Окрім вищенаведеного очистили від сухої трав’яної рослинності та сміття правий берег р.Шопурка в смт.В.Бичків протяжністю 0,7 км.

Також, оглядачами Тячівської дільниці було очищено прибережні смуги на р.Тересва в смт. Тересва протяжністю 2 км.

В Берегівському МУВГ було проведено заходи з очищення від побутового сміття території біля адмінбудівлі управління, впорядкування клумб, очистки прибережних захисних смуг та лісосмуг.

Працівники Берегівської експлуатаційної дільниці провели заходи з санітарної очистки прибережної захисної смуги р.Боржава в с.Боржава,  оглядачі Іршавської  дільниці  здійснювали  очистку лівобережної дамби р.Боржава с. Вільхівка.

Загалом, працівниками управління було ліквідовано 1 сміттєзвалище, обсяг зібраного та вивезеного сміття становить 3 м3, очищено 0,5 км прибережних захисних смуг, висаджено 20 дерев та здійснено благоустрій територій навколо насосних станцій.

 

583 переглядів