Підвищення рівня обізнаності підростаючого покоління у сфері збереження та відновлення водних ресурсів

З метою підвищення екологічної обізнаності учнівської молоді щодо проблем нестачі питної води, необхідності збереження та раціонального використання водних ресурсів, привернення уваги до стану водних об’єктів і проблем, пов’язаних з їх відновленням і охороною, значенням води в житті кожної людини 20 березня в рамках відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів в Басейновому управління водних ресурсів р.Тиса відбувся масово-виховний захід для юннатів Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, учасників дитячого осередку  Всеукраїнської екологічної ліги «Екологічна варта» та юнацьких секцій Українського товариства охорони природи.

Для початку начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси Іван Монич коротко представив учасникам заходу роботу лабораторії, розповівши про те, як працівники проводять вимірювання показників якості води на гідрохімічний та радіологічний аналізи. Потім учасників провели до диспетчерського центру та показали його роботу.

В конференц-залі БУВР Тиси начальник відділу техногенно-екологічної безпеки та протипаводкового захисту Тамара Мирочник докладніше розповіла про Всесвітній день води, а також про р.Тиса та проблеми басейну Тиси.

Дітки з цікавістю слухали та задавали питання, а також висловлювали свої думки щодо проблем засмічення водотоків та погодились, що необхідно робити все для збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Під кінець присутнім запропонували переглянути цікаві та інформативні відеоролики до Всесвітнього дня води.

З метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водними ресурсами працівники міжрайонних управлінь водного господарства також провели ряд просвітницьких заходів до Всесвітнього дня води.

Зокрема, працівниками Мукачівського МУВГ в  період з 16 по 21 березня 2015 року було організовано та проведено:

– лекції та бесіди для учнів ЗОШ №4 м.Мукачево,  Ракошинської та  Воловецької ЗОШ, Мукачівського ліцею, еколого-натуралістичного центру на теми: «Вода – основа життя», «Всесвітній день Води», «Вода та сталий розвиток», «Важливість водних ресурсів для оточуючого середовища», «Роль водних ресурсів  в житті людини»;

– конкурс малюнка серед учнів 3 класу ЗОШ №4 м.Мукачево;

– лекції для студентів Мукачівського Державного аграрного коледжу, студентів кафедри конструювання та технології швейних виробів Мукачівського МДУ;

– проведення круглого столу з працівниками Свалявської РДА та працівниками проектної архітектурно-будівельної дільниці;

– публікації статей в районних газетах на тему «22 березня – Всесвітній день Води» в газетах «Панорама» та «Вісті Свалявщини».

В Рахівській ЗОШ №1 та в Тячівській ЗОШ №1 спеціалісти Тячівського управління читали лекції на тему: «Вода та сталий розвиток». Дітей ознайомили з інформацією про те, коли був заснований цей день та яка мета його проведення, провели роз’яснення щодо значення водних ресурсів в життєдіяльності суспільства та дбайливого ставлення до них.

З метою ознайомлення учнів школи про важливість води в існуванні людства та раціонального використання і охорони водних ресурсів працівники Ужгородського МУВГ провели лекцію для учнів 6-го класу Ставенської ЗОШ. Учням подарували інформативну літературу про розвиток водного господарства в Закарпатській області та пам’ятки про захист будинків від шкідливої дії води. Свої враження про водні ресурси учні зобразили на малюнках.

Також, з метою охорони та благоустрою питних джерел, в с.Ставне Великоберезнянського району працівники управління провели розчистку питного джерела та побілку його архітектурної форми.

 

535 переглядів