Заходи до Міжнародного дня води на Берегівщині

Вода! Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя.

Антуан де Сент-Екзюпері

Мета проведення Всесвітнього дня води – підвищення обізнаності громадськості про важливість збереження водних ресурсів, приймаючи заходи, пов’язані з попередженням забруднення, очищення та відновлення і довести до відома світової громадськості проблеми якості води, екосистем і добробуту людини в цілому. Заради поліпшення якості води 2005-2015 роки проголошені Міжнародним десятиріччям дій “Вода для життя”. В Україні Всесвітній день води (World Water Day) присвячують здійсненню рекомендацій ООН і проводять конкретні заходи, необхідні в національному контексті.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння – як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.

В Україні проблема води стоїть особливо гостро, оскільки наша держава – в числі країн Європи, що малозабезпечені водою.

В рамках  відзначення  міжнародного дня води  працівники Берегівського МУВГ взяли  активну участь у проведенні  інформаційно-просвітницьких  заходах.  Зокрема, 19 березня, представники управління взяли участь у практичній конференції «Збережемо воду для майбутніх поколінь», під головуванням міського голови Берегова, за участі обласних депутатів Берегівського району та комунальних служб м.Берегово, що проходила в приміщенні Берегівської міської ради.  В конференції також прийняли участь: Голова Берегівської РДА, начальник Берегівської СЕС та працівники екологічних служб району. В Гуманітарно-спортивному ліцеї с.Ільниця, Іршавського району було проведено семінар, присвячений раціональному використанню та бережливому ставленню до водних  об’єктів.

Також,  20 березня  спільно з спеціалістами Ужгородського МУВГ проведено розчистку каналу Верке на околиці м.Берегово, де було представлено роботу  спеціалізованої техніки – багатофункціональної машини-амфібії ТРУКСОР D500, яка проводила розчистку каналу від рослинності, застосовуючи різні види навісного обладнання для скошування очерету і виносу його на берег, видалення намулу за допомогою земснаряду, а також екскаваторне обладнання для очистки каналу.

Використання даного механізму значно полегшує роботу з експлуатації каналів, зокрема,  в  місцях  обмеженого доступу, покращує як їх функціональні можливості, так і естетичний вигляд.

Пропонуємо Вашій увазі коротке відео розчистки каналу Верке за допомогою  багатофункціональної машини-амфібії ТРУКСОР D500:

Також, під час виконання даного заходу було проведено озеленення території  вздовж каналу Верке. Участь у  заході прийняли: Голова Берегівської РДА Кінч Г.Й, мер м.Берегово Бабяк З.А., директор ТОВ «Водоканал Карпатвіз» Галайда Й.С. та представники ЗМІ.

Пам’ятаймо, саме від нас залежить чистота наших річок! Закликаємо усіх дбати про чарівну карпатську природу, оберігати наші річки, робити все можливе, аби залишити  нащадкам безцінний скарб – наші водойми.

 

Берегівське  МУВГ

 

1 966 переглядів