Он-лайн сервіси як один із інструментів розвитку ГІС

13 березня в приміщенні БУВБ Тиси відбувся навчальний семінар для спеціалістів п’яти міжрайонних управлінь водного господарства, яке проводили фахівці з ГІС відділу геоінформаційних систем та інформаційного забезпечення Станіслав Івегеш та Дмитро Белей.

Фахівці відділу ГІС та ІЗ розповіли присутнім про нові можливості нанесення гідротехнічних споруд та об’єктів на карту за допомогою он-лайн карти Google. Це набагато спрощує та полегшує роботу з нанесення на карту водогосподарських об’єктів спеціалістами з ГІС міжрайонних управлінь водного господарства та не вимагає потужних комп’ютерів, лише підключення до мережі Інтернет. Крім цього, збільшується точність розташування нанесених на карту гідротехнічних споруд. Також фахівці з ГІС показали на прикладі як це можна реалізувати.

Семінар проходив у жвавій формі, спеціалісти МУВГ задавали питання та обмінювались досвідом. Було вирішено багато виробничих питань.

Найближчим часом за допомогою отриманих знать спеціалісти з ГІС міжрайонних управлінь водного господарства будуть працювати над оновленням ГІС-карти території діяльності управлінь.

 

448 переглядів