Участь керівника БУВР Тиси в розширеній нараді при ОДА про стан готовності сил та засобів до реагування на надзвичайні ситуації в краї

У четвер, 12 лютого, в сесійній залі Закарпатської ОДА відбулася нарада щодо підведення підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2014 році та визначення основних завдань на 2015 рік, за участю заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького, голови обласної державної адміністрації Василя Губаля, першого заступника голови облради Михайла Поповича, заступника голови ОДА Михайла Рівіса, начальника управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, начальника Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса Володимира Чіпака, керівників органів управління та сил цивільного захисту.

Керівник БУВР Тиси Володимир Чіпак виступив з доповіддю про виконання заходів з попередження надзвичайних ситуацій природного характеру (протипаводкові заходи) у 2014 році та завдання на 2015 рік, в якій розповів про стан фінансування протипаводкових заходів за 2013-2014 роки, найкритичніші ділянки не реконструйованих дамб та потенційно небезпечні об’єкти затоплення. Володимир Чіпак наголосив, що спеціалістами БУВР Тиси розроблені можливі сценарії розвитку подій при прориві дамб, з детальним описом заходів для пропуску паводку з мінімальними наслідками, лінії захисту при різних варіантах можливого затоплення, продемонструвавши моделювання прориву лівобережної дамби р. Тиси в районі с. Теково Виноградівського району. Начальник БУВР Тиси зазначив, що  при паводках рівнів 2001 року, маючи запас часу 2 доби, необхідне одночасне проведення попереджувальних захисних робіт по всій довжині не реконструйованих ділянок, а це близько 50 км. Саме при такому можливому розвитку ситуації ефективність протипаводкового захисту буде у великій мірі залежати від спроможності органів місцевого самоврядування в короткий термін мобілізувати наявні ресурси, місцеві аварійні бригади та населення для виконання захисних робіт.

Після завершення наради учасникам продемонстрували роботу автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-«Тиса» в конференц-залі БУВР Тиси.


392 переглядів