Відбувся фаховий семінар «Представлення функціональних можливостей прогностичної моделі DIWA»

В рамках проекту “Подальший розвиток і гармонізація Верхнє-Тисайських українських і угорських програм розвитку протипаводкового захисту та створення інтегрованої системи прогнозування паводків із застосуванням моделей на основі ГІС” 16 листопада 2014 року в м.Ніредьгаза, Угорщина, відбувся черговий семінар з представлення можливостей системи прогнозування паводків у басейні р.Тиси. В семінарі взяли участь експерти Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса (БУВР Тиси), Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ (FETIVIZIG) та представник фірми-розробника ТОВ «HIDROINFORM» Адольф Янош Сабо.

Головною метою зустрічі було ознайомити українських та угорських експертів з новими змінами щодо структури, характеристик та функціонування інтегрованої системи прогнозування паводків.

В ході семінару Янош Сабо показав роботу моделі по збору і обробці метеорологічних даних. Також, він розповів про позитивні зміни в швидкості роботи даної моделі, а саме: зменшення часу обробки та формування прогнозу на наступні 6 днів та інші особливості роботи моделі.

В результаті обговорення спеціалісти висловили свої зауваження та побажання щодо роботи моделі та. Прийнято декілька спільних концептуальних рішень по вдосконаленню моделі, як з функціональної точки зору, так і з технічної.

 

1 018 переглядів