В Мукачівському МУВГ з 8 по 12 грудня пройшов Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Проведення Всеукраїнського тижня права має сприяти підвищенню рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.09.14р. №815-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права» та на виконання наказу Державного агентства водних ресурсів України від 21.10.2014 року № 112 «Про затвердження плану заходів з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права Мукачівським міжрайонним управлінням водного господарства були розроблені заходи з проведення у 2014 році з 08 по 12 грудня Всеукраїнського тижня права, які затверджено наказом №100 Мукачівського управління від 04 грудня 2014 року.

Відповідно до наказу у разі звернень малозабезпечених верств населення необхідно їм надати безоплатну правову допомогу з питань захисту прав людини, а також забезпечити повідомлення правоохоронних органів про факти вчинення корупційних правопорушень у судовій системі у разі надходження відповідної інформації.

Згідно вищевказаних заходів юрисконсультом Мукачівського МУВГ Людмилою Мочкош проводилися лекції, бесіди з працівниками управління з питань захисту прав людини, охорони праці та трудового права до Міжнародного дня прав людини 10 грудня 2014 року.

 

 

Мукачівське МУВГ

 

805 переглядів