Відбувся фаховий тренінг «Практичне застосування інтегрованої інформаційної системи управління паводками»

В рамках проекту “Подальший розвиток і гармонізація Верхнє-Тисайських українських і угорських програм розвитку протипаводкового захисту та створення інтегрованої системи прогнозування паводків із застосуванням моделей на основі ГІС” 26-27 листопада 2014 року в м. Ніредьгаза, Угорщина, відбувся спільний тренінг з питань практичного застосування інтегрованої інформаційної системи управління паводками. В тренінгу взяли участь фахівці Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса (БУВР Тиси) та Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ (FETIVIZIG).

Головною метою тренінгу було ознайомити українських експертів з розробкою та станом впровадження інформаційної системи попередження паводків басейну верхньої Тиси, а також внести свої пропозиції щодо візуалізації інформаційної системи.

З презентацією щодо стану впровадження інформаційної системи виступив експерт Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Модьорі Балаж.  Він продемонстрував розроблену ними систему, яка дасть можливість переглядати актуальну ситуацію та прогнози інтенсивності опадів, розподілу кількості води у снігові, розподілу добових опадів, температурний розподіл на добу та інші показники на 6 діб.

В результаті обговорення спеціалістами було визначено часові ряди, за якими будуть надаватись дані для подальшої обробки та візуалізації інформаційної системи. Дана інформаційно-прогностична система матиме функцію відображення прогнозу у вигляді циклічної анімації.

 

1 013 переглядів