Участь керівництва ММУВГ у плановому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС в Мукачівській РДА

25 листопада відбулося планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі  т.в.о. голови Мукачівської райдержадміністрації Василя Кубарича та першого заступника – Андрія Данканича.

В ході засідання учасники розглянули декілька питань, одним з яких було «Готовність до безаварійного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків на території району у 2014 – 2015 роках». З висвітленням даного питання виступив заступник начальника Мукачівського міжрайонного управління водного господарства Сивоус І.Ф., розповівши, що запобігання надзвичайним ситуаціям, ліквідація їх наслідків, максимальне зниження масштабів втрат та збитків перетворилося на загальнодержавну проблему і є одним з найважливіших завдань органів виконавчої влади і управління на всіх рівнях, включаючи і  Мукачівське міжрайонне управління водного господарства. Підчас проходження паводків, льодоходу та весняної повені Мукачівське МУВГ в своїй роботі керується «Положенням про діяльність БУВР Тиси та його підрозділів в період паводків», «Положенням про діяльність Мукачівського МУВГ в період паводків, льодоходу та весняної повені» та «Планами протипаводкових заходів Мукачівського МУВГ на 2014-2015 роки».

До складу протипаводкового комплексу Мукачівського МУВГ входять: 6 насосних станцій потужністю 16,4 м/с,  5 водосховищ об’ємом 16,970 млн. м3, гідротехнічні споруди – 274 шт., аварійний запас сипучих матеріалів – 83 м3, мішкотара – 1800 шт., пересувні НС – 4 од. До прикладу, цього року насосними станціями управління перекачано 2,74 млн.м3 води.

Мукачівське МУВГ постійно працює над попередженням надзвичайних паводкових ситуацій, для цього проводяться роботи по окошуванню дамб і гідротехнічних споруд та по вирубці чагарнику. Насосні станції постійно підтримуються в робочому стані. Мукачівське МУВГ провело комплекс робіт по протипаводковому захисту для пропуску осінніх паводків та весняної повені, льодоходу та дощових паводків на території Мукачівського району в 2014-2015 році.

Після заслуховування керівників спеціалізованих служб району щодо теперішнього стану на підпорядкованих об’єктах з підготовки до роботи у зимових умовах і обговорення нагальних питань, які потребують вирішення у короткий час, були прийняті відповідні рішення.

 

Мукачівське МУВГ

 

574 переглядів