Участь представників Мукачівського МУВГ в семінарі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівського району

Спеціалісти Мукачівського МУВГ здійснюють ряд водоохоронних заходів на водних об’єктах і вважають одним із пріоритетних завдань пропаганду екологічних знань і екологічне виховання населення, підвищення обізнаності громадськості та важливість збереження водних ресурсів.

20 листопада 2014 року на базі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар, метою якого було підвищення екологічної свідомості учнів, обізнаності про важливість збереження водних ресурсів, здійснення заходів, пов’язаних з попередженням забруднення, очищення та відновлення водних ресурсів, доведення до відома учнів проблем якості води, екосистем і добробуту людини вцілому.

Одним з питань семінару був проект «Не брудни криниці, бо схочеш напитись водиці». Останніми роками в селі стало катастрофічно не вистачати води – не тільки влітку, а часто і взимку, тому це стало актуальним питаттям для громадськості села. Ця тема стала продовженням роботи семінару, а саме: відбулося ток-шоу «Стосується кожного» на тему «Вода в Макарьові. За і проти».

В семінарі прийняв участь заступник начальника Мукачівського міжрайонного управління водного господарства Сивоус І.Ф., який у своєму виступі зазначив, що неможливо вирішувати проблеми водних ресурсів без залучення широких кіл громадськості.

Завершальним етапом семінару стало свято «Збережемо чисту пам’ять води», в якому яскраво проявилися таланти учнів Макарівської школи та їх щирі переживання щодо цієї теми.

 

Мукачівське МУВГ

 

560 переглядів